Ικαρία: Οι γιατροί του Νοσοκομείου καταδικάζουν την απόφαση μετακίνησης αγροτικής γιατρού στο ΠΠΙ Φούρνων

09:18 7/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η ολομέλεια των γιατρών του ΓΝ ΚΥ Ικαρίας καταδικάζει ομόφωνα την μετακίνηση της μοναδικής πλέον αγροτικής γιατρού του νοσοκομείου του νησιού στο ΠΠΙ Φούρνων για ένα μήνα. Είχε προηγηθεί η λήξη της θητείας των δύο άλλων αγροτικών γιατρών του νοσοκομείου, δημιουργώντας έτσι τεράστιο κενό στην καθημερινή του λειτουργία.
Στο κείμενο – διαμαρτυρία τους τονίζουν: «σύμφωνα με την εμπειρία μας η μετακίνηση της αγροτικής γιατρού θα έχει διάρκεια και πέρα του μηνός αφού στην καλύτερη των περιπτώσεων τα χρονίζοντα κενά σε Φούρνους και Θύμαινα

θα καλυφθούν – σε όποιο βαθμό αυτό γίνει – μετά το καλοκαίρι».
Αναφέρουν επίσης ότι «οι κενές θέσεις αγροτικών του ΓΝ ΚΥ Ικαρίας είναι άγνωστο πότε και σε τι βαθμό θα πληρωθούν από τη στιγμή που στην πρόσφατη προκήρυξη για τα αγροτικά ιατρεία δεν συμπεριλαμβανόταν το νοσοκομείο μας. Λαμβάνοντας υπόψιν το σύνηθες χρονικό διάστημα που απαιτείται για να γίνει η προκήρυξη των θέσεων, η δήλωση ενδιαφέροντος και τελικά η πρόσληψη, δεν αναμένεται να δούμε αγροτικούς γιατρούς στο νοσοκομείο πριν τον Οκτώβρη του 2016».
Και καταλήγουν:
«Λέμε ΟΧΙ στην μετακίνηση της μοναδικής αγροτικής γιατρού του νοσοκομείου μας και ζητάμε να ανακληθεί τώρα αυτή η απαράδεκτη απόφαση.
Για τα κενά και τις ελλείψεις υπεύθυνοι είναι ΥΠΕ και Υπουργείο Υγείας.
Θέλουμε προσλήψεις και όχι μετακινήσεις, απειλές και τρομοκράτηση»!
Keywords
Τυχαία Θέματα