Φεστιβάλ Τρίπολης 2016 με είκοσι δύο θεατρικές και μουσικές παραστάσεις

06:26 7/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με είκοσι δύο μουσικές συναντήσεις και θεατρικές παραστάσεις που θα αφήσουν ισχυρό αποτύπωμα στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Τρίπολης Σπύρος Βρέντας, παρουσίασε επίσημα το φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ που «σηκώνει αυλαία» την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιουλίου με αφιέρωμα στο Σταύρο Κουγιουμτζή και ολοκληρώνεται την τελευταία μέρα του Αυγούστου με βραδιά τιμής στο Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας.

«Στόχος μας», είπε ο κ. Βρέντας «να σηκώσουμε λίγο ακόμα το ανάστημά μας και

η αναγνώριση από όλο τον κόσμο των σημαντικών αρχαιολογικών χώρων του Δήμου μας, της Αρχαίας Μαντινείας, του Ορχομενού και της Τεγέας. Η φετινή γιορτή πολιτισμού του Δήμου Τρίπολης περιλαμβάνει μουσική, θέατρο, θέατρο σκιών, ποίηση και ειδικές εκδηλώσεις».
Το πολιτιστικό καλοκαίρι αρχίζει την ερχόμενη Δευτέρα 11/7 με αφιέρωμα στο Σταύρο Κουγιουμτζή, στις 9.00 το βράδυ στο θέατρο Αλσους Αγ. Γεωργίου, συνεχίζεται την Τρίτη 12/7 με «Τον κουρέα της Σεβίλλης» σε σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη, την Τετάρτη 13/7 με τον «Κανένα και τον Καθένα» του Νίκου Καλογερόπουλου, την Πέμπτη 14/7 με την Ερωφίλη από τον Οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου Αιχμή και την Παρασκευή 15/7 με παράσταση Καραγκιόζη από τον θίασο σκιών Σπυρόπουλου.
Το πρόγραμμα της ερχόμενης εβδομάδας ξεκινά τη Δευτέρα 18/7 στις 9.15 στο Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου με τη Μουσική παράσταση του Σταμάτη Κραουνάκη «Ολοι ένα – Φίλα με -τρεις γενιές τραγούδια». Στο αρχαίο θέατρο Μαντινείας έχει προγραμματιστεί για τις 18/8 μουσική παράσταση με μελωδίες Ελλήνων συνθετών, στο Αρχαίο Θέατρο Ορχομενού θεατρική παράσταση στις 19/8 με τον «Αγαπητικό της βοσκοπούλας» από το Θεατρικό όμιλο Κιάτου και στις 31/8 βραδιά αφιερωμένη στην Ιστορία και τον πολιτισμό στο Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας.
Keywords
Τυχαία Θέματα