Η βροχή… δεν εμπόδισε την 1η Οικογιορτή Λάρισας

14:42 22/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής και το Σάββατο δεν στάθηκε εμπόδιο για την 1η ΟΙΚΟΓΙΟΡΤΗ Λάρισας που οργάνωσε ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Θεσσαλίας , τον Γεωπονικό Σύλλογο, τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου-Ελασσόνας και Μουζακίου, συλλογικότητες και ομάδες καλλιεργητών που ασχολούνται με την διατήρηση των παραδοσιακών ποικιλιών.


Μπορεί η χθεσινή μέρα να μην επέτρεψε στον κόσμο να βρεθεί στα Αισθητικό άλσος , σήμερα ήταν πολλοί οι Λαρισαίοι και όχι μόνο

που επισκέφτηκαν τον χώρο όπου διεξήχθη η 1η Οικογιορτή και είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους καλλιεργητές, να ανταλλάξουν σπόρους γνώσεις και εμπειρίες γύρω από τους παραδοσιακούς σπόρους και φυσικά να προμηθευτούν σπόρους και φυτά.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης που επισκέφθηκε την 1η ΟΙΚΟΓΙΟΡΤΗ Λάρισας , «πρόθεσή μας είναι να προβάλουμε πτυχές και τάσεις της αγροτικής παραγωγής, στα πλαίσια της αειφόρου ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα την διατήρηση παραδοσιακών ποικιλιών, την φυσική καλλιέργεια, την αυτάρκεια και την βιοκαλλιέργεια». Στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Καλογιάννης δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι « Θα ήταν σημαντικό να καθιερωθεί ως Ετήσια Πανελλήνια Διοργάνωση με πιθανές διεθνείς συμμετοχές».

Σε ειδικό χώρο λειτούργησε «Αγορά Οικοτεχνίας και Χειροτεχνίας», βιωματικά εργαστήρια, δράσεις για τα παιδιά και δόθηκε συναυλία από το συγκρότημα Sazman Orkestar.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δούνε από κοντά την ομάδα, κομπ και αρχαίες τεχνικές χτισίματος με γήινα υλικά, χώμα, άμμο και άχυρο για την κατασκευή οικολογικών χτισμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ως προς την κατεύθυνση να αλλάξει όψη το Αισθητικό άλσος, το τελευταίο χρονικό διάστημα συλλογικότητες και Ενεργοί Πολίτες της Λάρισας καλλώπισαν το χώρο για να υποδεχθεί τους επισκέπτες.
Στην 1η ΟΙΚΟΓΙΟΡΤΗ Λάρισας συμμετείχαν οι: ΟΜΑΔΕΣ ΣΠΟΡΩΝ-ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΘΕΣΗ – ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΟΜΑΔΑ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ – ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΙΣΣΑΒΟΥ – ΘΕΣΣΑΛΟΙ ΜΠΑΞΕΒΑΝΟΙ – ΣΠΟΡΙΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ – ΠΕΛΙΤΙ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΑΙΓΗΛΟΠΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ – ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΣΠΟΡΩΝ «Η ΑΥΛΗ» ΑΘΗΝΑ – ΣΙΩΚΑΣ ΘΩΜΑΣ – ΤΣΑΜΠΑΡΔΟΥΚΑΣ ΗΛΙΑΣ
Στα Βιωματικά εργαστήρια παιδιών και ενηλίκων συμμετείχαν οι : ΟΙ ΛΕΣΧΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ – Η ΑΒΕΡΩΦΕΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ – ΤO OPEN MELLON – ATS STUDIES – ROSMARINO – PERMACULTURE GREECE – CASK GALLERY – Η ΔΡΥΑΣ

The post Η βροχή… δεν εμπόδισε την 1η Οικογιορτή Λάρισας appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα