Η προπτική του Brexit “ρίχνει” τις αγορές

19:59 13/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με την αγωνία να κορυφώνεται για την τύχη της Βρετανίας μετά το δημοψήφισμα δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που διεξήγαγε η ICM για λογαριασμό του Guardian.

Σύμφωνα με αυτή, προβάδισμα έχει το Brexit με 53% έναντι του Bremain που συγκεντρώνει το 47% των προτιμήσεων και στην τηλεφωνική και στην διαδικτυακή. Είναι η πρώτη φορά που και οι δύο τρόποι έρευνας φέρνουν το ίδιο αποτέλεσμα.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη μεταξύ 10 και 12 Ιουνίου σε δείγμα 1000 ατόμων. Το αποτέλεσμα αποδεικνύει μία σαφή τάση των ψηφοφόρων προς την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για ακόμη μία φορά, όπως και την Παρασκευή, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ήρθε μετά το κλείσιμο των ευρωπαϊκών αγορών γεγονός που απομάκρυνε μία περαιτέρω πτώση του χρηματιστηρίου.

Το Σίτι του Λονδίνου κρατάει την ανάσα του πριν από κάθε δημοσκόπηση καθώς με το άνοιγμα των αγορών την Δευτέρα είδαν την στερλίνα να πέφτει σε οκτώ εβδομάδων χαμηλό έναντι του δολαρίου και τριών χρόνων χαμηλό έναντι του Γιαπωνέζικου νομίσματος γεν.

Η πτώση είχε ήδη προαναγγελθεί την Παρασκευή όταν οι αγορές στις Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν “βουτιά” μόλις ανακοινώθηκε η δημοσκόπηση της ORB που έδειχνε προβάδισμα Brexit κατά δέκα μονάδες.

Η ανακοίνωση της ICM ότι θα ανακοίνωνε τα αποτελέσματα της νέας δημοσκόπησης που διεξήγαγε για τον Guardian, την Δευτέρα στις 12:30μμ ώρα Βρετανίας προκάλεσε τέτοια κίνηση στον ιστότοπο της εταιρίας που κατέστη αδύνατο να ανταπεξέλθει και κατέρρευσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα