Η ΠΚΜ ανακοίνωσε την την ίδρυση και έναρξη λειτουργίας της «Σχολής Γονέων» και του «Κέντρου Θηλασμού»

15:29 21/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ίδρυση και έναρξη λειτουργίας της «Σχολής Γονέων» και του «Κέντρου Θηλασμού», των δωρεάν δομών που δημιούργησε ο Σύλλογος Μαιών Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ανακοίνωσαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Αλληλεγγύης Γερακίνα Μπισμπινά και η Πρόεδρος του Συλλόγου Βικτωρία Μοσχάκη, παρουσία μαιών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις δομές.

Οι συγκεκριμένες δομές είναι οι πρώτες πανελλαδικά, που λειτουργούν με αυτή τη μορφή.

Παρέχουν δηλαδή δωρεάν στήριξη σε υποψήφιους και νέους γονείς από την εγκυμοσύνη μέχρι και το παιδί να φτάσει στην ηλικία των πέντε ετών.

Στη «Σχολή Γονέων» και στο «Κέντρο Θηλασμού», που άρχισαν τη λειτουργία τους στο «Φίλιππος Business Center» της Θεσσαλονίκης, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά τα οχτώ μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου, τρεις μαίες ελεύθερες επαγγελματίες, γυμνάστρια με εξειδίκευση στη λοχεία, ομάδα επτά παιδιάτρων της «Κοινωνικής Παιδιατρικής Βορείου Ελλάδος», παιδαγωγός, δυο φυσιοθεραπευτές, δυο παιδοψυχολόγοι και ένας ψυχολόγος.

Το επιστημονικό δυναμικό ήδη άρχισε μέσα σε μια εβδομάδα λειτουργίας των δομών να παρέχει βοήθεια σε 13 έγκυες, που με τους συζύγους τους παρακολουθούν το προγεννητικό τμήμα και σε 14 ανδρόγυνα στα δυο τμήματα της «Σχολής Γονέων» (ένα με παιδιά μέχρι 2 ετών και ένα μέχρι 5).

Οι στόχοι των δομών είναι:

1.Σωστή και τεκμηριωμένη ενημέρωση σχετικά με την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, τη λοχεία, τη φροντίδα του νεογνού και του βρέφους.

2.Ενίσχυση του μητρικού θηλασμού.

3.Τεκμηριωμένη ενημέρωση σχετικά με τη σωστή ανάπτυξη του βρέφους.

4.Ενδυνάμωση του γονεϊκού ρόλου σε όλα τα στάδια ανάπτυξης του παιδιού.

5.Έγκαιρη διάγνωση προβλημάτων ανάπτυξης και συμπεριφοράς βρεφών και παιδιών.

6.Στήριξη των μονογονεϊκών οικογενειών και οικογενειών με οικονομικά προβλήματα.

Τα τμήματα που λειτουργούν είναι:

-Τμήμα προετοιμασίας νέων γονέων (ψυχοπροφύλαξη).

-Τμήμα θηλασμού με δυο υποτμήματα για γονείς με βρέφη έως δύο ετών και για γονείς με νήπια από δύο έως πέντε ετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα