Η κυρία «Δόξα το Θεό»

08:10 21/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Κωνσταντία Κωνσταντίνου εργάζεται 40 χρόνια τώρα στην αγορά της Κομοτηνής κι όπως λέει, οι γείτονες της την αποκαλούν: «Η κύρια Δόξα το Θεό». Όχι τυχαία…
«Πάντα λέω Δόξα το Θεό. Μπορεί η δουλειά να μην πηγαίνει καλά, όπως πήγαινε αλλά …Δόξα το Θεό».

Παρατηρεί κι εκείνη την συμπεριφορά κι αυτών ακόμη των λίγων επισκεπτών να αλλάζει λόγω της Κρίσης «Δεν κυκλοφορεί πια το χρήμα. Πάλι καλά, όμως, γιατί άλλες πόλεις δεν έχουν ούτε τους φοιτητές. Πλέον και οι φοιτητές δυσκολεύονται πάρα πολύ. Το σκηνικό δεν αλλάζει προς το καλύτερο, ακόμη

κι όταν έρχονται γονείς, συγγενείς των φοιτητών. Τώρα ψωνίζουν πολύ λιτά, πριν έπαιρναν τα δώρα τους, τώρα, όταν δεν φτάνει να δώσουν στα παιδιά τους, τι δώρα να κάνουν;Αλλά και πάλι να λέμε «Δόξα το Θεό» ».

Η κυρία Κωνσταντία δουλεύει καθημερινά από τις 8 μέχρι τις 3 και από τις 5 μέχρι τις 9 το βράδυ (τα απογεύματα της Τρίτης και της Πέμπτης), χωρίς να χάνει το κουράγιο της. Αυτό, το κουράγιο δηλαδή , εύχεται και στους συναδέλφους της. «Κουράγιο, τίποτα άλλο. Αλλιώς δεν πάει. Πριν πήγαινε από μόνο του, τώρα θέλει πολύ σπρώξιμο. »

Όσον αφορά στο μεγαλύτερο μάθημα που έχει πάρει από τη δουλειά αυτά τα 40 χρόνια εργασίας η έμπειρη επαγγελματίας σπεύδει να προσθέσει πως είναι η υπομονή, «Να κάνουμε πολύ υπομονή», αλλά και να ξέρει πότε να εμπιστεύεται τους ανθρώπους και πότε όχι. «Τώρα πια καταλαβαίνω αμέσως ποιον να εμπιστευτώ, είναι η θετική ή η αρνητική ενέργεια που έχει κάθε άνθρωπος, σε τραβάει ή σε απωθεί, αλλά μέχρι να μάθεις θέλει χρόνια.»
Φώτο:Κωνσταντία Κωνσταντίνου Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

The post Η κυρία «Δόξα το Θεό» appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα