«Η Γυάλα», για δεύτερη χρονιά, στο θέατρο Φούρνος

11:06 2/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Από τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου, η Άσπα Τομπούλη και η Μάνια Παπαδημητρίου ξαναβρίσκονται, για δεύτερη χρονιά, στο θέατρο Φούρνος και, μαζί με τον Ευθύμη Χρήστου, συνεχίζουν τις παραστάσεις του έργου της Τζένης Δάγλα, Γυάλα.

Η Γυάλα αναφέρεται στην επίδραση της κρίσης στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Η ηρωίδα, η Λούση, μόνη στο δωμάτιό της, μιλάει ακατάπαυστα έχοντας για συντροφιά το χρυσόψαρό της στη γυάλα, την άλλη Λούση.

Το έργο

Η Λούση (Μάνια Παπαδημητρίου) μόλις έχει χωρίσει από

τον αγαπημένο της, στη δουλειά της γίνονται απολύσεις, ένας παλιός της συμμαθητής αυτοκτονεί, ενώ η σημερινή Αθήνα δεν μοιάζει με την πόλη που ξέραμε. Με απίστευτη ενεργητικότητα και χιούμορ και παρά τις απογοητεύσεις της, η Λούση, μιλάει για όλα και για όλους: τη δουλειά της, τα παιδικά της χρόνια, τον περίγυρο της γειτονιάς της. Η Λούση διηγείται ιστορίες, ειρωνεύεται, οργίζεται, ενώ όλα -ερωτικές προδοσίες και ιστορίες καθημερινής τρέλας- λέγονται με φόντο την Αθήνα της κρίσης και των ανθρώπων που καταφθάνουν σε αυτήν αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Ο άνδρας που εμφανίζεται αναπάντεχα και μιλάει (Ευθύμης Χρήστου), μεταφέρει στον κλειστό χώρο της Λούσης, τις εμπειρίες ενός άλλου κόσμου και μιας άλλης, σπαρακτικής πραγματικότητας.

Το έργο συνδέει το προσωπικό βίωμα με τον κοινωνικό περίγυρο, τη «μικρή» με τη «μεγάλη» πραγματικότητα στα επώδυνα χρόνια της κρίσης με στοχαστικό σαρκασμό και αντισυμβατική διάθεση.

Σκηνοθεσία/δραματουργική επεξεργασία: Άσπα Τομπούλη

Επιμέλεια σκηνικού χώρου/κοστούμια: Χριστίνα Παπούλια

Σύνθεση ήχων/μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Ιατρόπουλος

Φωτισμοί: Αποστόλης Τσατσάκος

Επιμέλεια κίνησης: Φαίδρα Σούτου

Video: CO.MOD.DOR

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μάνια Παπαδημητρίου, Ευθύμης Χρήστου

Βοηθός σκηνοθέτη: Ευθύμης Χρήστου

Φωτογραφίες παράστασης: Ελένη Μολφέτα

info

Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Εξάρχεια, 210-6460.748

Από Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Διάρκεια παράστασης: 65’ (χωρίς διάλειμμα)

Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21:15

Εισιτήρια: 12 ευρώ, 10 ευρώ (άνω των 65 ετών), 8 ευρώ (φοιτητικό), 5 ευρώ (ατέλειες, άνεργοι, ΑΜΕΑ).

Keywords
Τυχαία Θέματα