Η «Φάλτσα Σοπράνο» πάει Τόκιο

12:15 24/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ
Την Τρίτη 23 Αυγούστου ανακοινώθηκαν οι ταινίες που θα προβληθούν στην έναρξη και τη λήξη του Διεθνούς Φεστιβάλ στο Τόκιο. Έτσι η ταινία που κέρδισε τις καρδιές μας αυτό το καλοκαίρι, το «Florence: Φάλτσα Σοπράνο» θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ιαπωνία, ανοίγοντας το TIFF και η Μέριλ Στριπ (που πριν λίγες μέρες επιβεβαίωσε ότι θα συμμετέχει στη νέα
ταινία με τις περιπέτειες της Μαίρη Πόππινς) θα βρεθεί στην Πρεμιέρα. Στο πλευρό της θα είναι και ο Χιου Γκράντ που στην ταινία υποδύεται τον κινηματογραφικό σύζυγο της. “Florence Foster Jenkins”

Η ταινία «Φλόρενς: Φάλτσα Σοπράνο» καταγράφει μερικά χαρακτηριστικά στιγμιότυπα της ζωής της κακόφωνης κοσμικής κυρίας και χορηγού της όπερας που παρά την απόλυτη έλλειψη ταλέντου, κατάφερε να δώσει συναυλία στο κατάμεστο από κόσμο Κάρνεγκι Χολ. Μέχρι σήμερα, το πρόγραμμα αυτής της εκδήλωσης είναι το ακριβότερο που παραμένει στην κατοχή ελάχιστων συλλεκτών. Η ταινία πάντως για όσους δεν την παρακολουθήσατε αυτό το καλοκαίρι στους κινηματογράφους, θα κυκλοφορήσει σύντομα σε δίσκο οικιακής θέασης στη χώρα μας.

Το πράσινο χαλί όμως θα πατήσουν και δύο πολύ αγαπητά πρόσωπα στην Ιαπωνία, ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Γιοσιτάκα Μόρι και ο πρωταγωνιστής του Κένιτσι Ματσουγιάμα στις 3 Νοεμβρίου, στην τελετή λήξης του φεστιβάλ με την ταινία “Satoshi: A Move for Tomorrow”.
Satoshi: A Move for Tomorrow

Το κινηματογραφικό φεστιβάλ, θέλοντας να επιβεβαιώσει τη σημασία της ιαπωνικής λέξης tsunagaru, που σημαίνει «όλα τα είδη μπορούν να συνδεθούν», αποφάσισε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά μέσα στο πρόγραμμα του να εντάξει και μια παράσταση από το θέατρο Καμπούκι. Φέτος ο σημαντικός Ονοε Κικουνοσούκε στις 27 Οκτωβρίου, θα δείξει στο κοινό το πάντρεμα θεάτρου και κλασσικού Ιαπωνικού Θεάτρου.

Kabukiza TheatreΤο φεστιβάλ του Τόκιο είναι ένα παράθυρο πολιτισμού στην Ιαπωνία αφού προωθεί έμπρακτα τον παγκόσμιο κινηματογράφο. Αξίζει να αναφέρουμε ότι εκεί είχε γίνει και η παγκόσμια πρεμιέρα της Ελληνικής ταινίας Jace του Μενέλαου Καραμαγγιώλη.Menelaos Karamaghiolis (Director) and Alban Ukaj (Actor) Του Αλέξανδρου Ρωμανού Λιζάρδου
Keywords
Τυχαία Θέματα