Hellas Filmbox Berlin 18-22 Ιανουαρίου 2017 «(«Έρχονται οι Έλληνες»)Die Griechen kommen»

12:51 3/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

To Hellas Filmbox Berlin, το Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών και ελληνικής θεματικής του Βερολίνου, θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά στον ιστορικό κινηματογράφο Babylon από τις 18 έως τις 22 Ιανουαρίου 2017. Για το φετινό πρόγραμμα είχαμε 190 αιτήσεις και συνολικά το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει 56 ταινίες, μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και μικρού μήκους ελληνικές και διεθνείς παραγωγές συμπαραγωγές.

Μεγάλη τιμή για το φεστιβάλ είναι η παρουσία του πολυβραβευμένου, διεθνούς φήμης Έλληνα δημιουργού, Κώστα Γαβρά,

ο οποίος θα βραβευθεί στην Τελετή Έναρξης από την διοργάνωση για την μεγάλη του προσφορά στην Ελλάδα και τον κινηματογράφο. Mία ακόμη ευτυχής συγκυρία για το φεστιβάλ αποτελεί η εξαιρετική παρουσία στην Έναρξη, του διάσημου Γερμανού ηθοποιού Ulrich Tukur, παλιού γνώριμου και συνεργάτη του Κώστα Γαβρά στην ταινία «Αμήν» του 2002. Ο ηθοποιός θα προλογίσει για τον βετεράνο σκηνοθέτη και στη συνέχεια θα προβληθεί το «Αμήν», ελάχιστος φόρος τιμής τους δύο παρόντες εκλεκτούς προσκεκλημένους του Filmbox.

Ταινία Λήξης θα είναι η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία στην Ελλάδα της σεζόν 2015-2016, το «Ένας Άλλος Κόσμος» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, που αποτελεί γερμανική πρεμιέρα. Ο ίδιος θα είναι παρών στην προβολή και έτσι θα έχει την ευκαιρία να τον γνωρίσει από κοντά το γερμανικό κοινό.

To Διαγωνιστικό Πρόγραμμα Ταινιών Μυθοπλασίας περιλαμβάνει έξι ταινίες που ανιχνεύουν, η καθεμιά από την δική της, μοναδική ματιά το κοινωνικό και ατομικό τοπίο της σύγχρονης Ελλάδας: η τελευταία, νοσταλγική δημιουργία του Τάσου Μπουλμέτη «Νοτιάς» που θα είναι πρεμιέρα για το Βερολίνο, το «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου επίσης πρεμιέρα για το Βερολίνο, πολυβραβευμένο και περνώντας από μεγάλα φεστιβάλ του κόσμου, το «Silent« του Γιώργου Γκικαπέπα και το «Blind Sun» της Τζόις Νασαουάτι και οι δύο τιμημένες με βραβείο FIPRESCI της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κριτικών Κινηματογράφου στο 56ο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, αλλά και το «Πλατεία Αμερικής» του Γιάννη Σακαρίδη, που σαρώνει τα διεθνή φεστιβάλ αυτή την στιγμή και θα είναι γερμανική πρεμιέρα, συνθέτουν ένα πολύχρωμο ψηφιδωτό μια εικόνας ελληνικής ζυμωμένης με ελληνικά και διεθνή συστατικά -ως συμπαραγωγές. Το «Εντυπώσεις ενός πνιγμένου» είναι είναι μια εικονοκλαστική, δοκιμιακή προσέγγιση της ζωής και του έργου του Κώστα Καρυωτάκη.

Χορηγός Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Α.Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα