Η ΕΡΤ στηρίζει τη δωρεά Μυελού των Οστών

15:56 7/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η ΕΡΤ σας καλεί, στις 8, 9 και 10 Νοεμβρίου, να συμμετέχετε, μαζί με τα φιλικά και τα συγγενικά σας πρόσωπα, στην εγγραφή ως Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών, δίνοντας έτσι ζωή και ελπίδα σε ένα παιδί ή έναν ενήλικα που αντιμετωπίζει σοβαρό αιματολογικό νόσημα.

Τι είναι ο Μυελός των Οστών;

Δωρεά Μυελού των Οστών σημαίνει χαρίζω αίμα. Ο Μυελός των Οστών

είναι το «εργοστάσιο» παραγωγής αίματος του οργανισμού και βρίσκεται στα οστά της λεκάνης. Δεν έχει καμία σχέση με το νωτιαίο μυελό. Κάθε χρόνο, η ζωή χιλιάδων ανθρώπων απειλείται από καρκίνο του αίματος -όπως η λευχαιμία- και η μεταμόσχευση Μυελού των Οστών είναι η μόνη ελπίδα για τους ασθενείς.

Πώς μπορώ να γίνω Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών;

Αν είστε 18-50 ετών και σε καλή κατάσταση υγείας, συμπληρώνετε την Αίτηση Εγγραφής Εθελοντή Δότη, δίνετε δείγμα σάλιου σε μια μπατονέτα, και καταχωρείστε στην Εθνική και Παγκόσμια Δεξαμενή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. Αν βρεθείτε συμβατός, τότε θα ειδοποιηθείτε προκειμένου να γίνει νέα επιβεβαίωση της επιθυμίας σας να γίνετε δότης.

Η διαδικασία δωρεάς Μυελού των Οστών, για το σύνολο σχεδόν των περιπτώσεων, είναι παρόμοια με εκείνη της αιμοδοσίας. Η δωρεά Μυελού των Οστών είναι ακίνδυνη, ασφαλής και ανώδυνη για τον δότη.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε στη σχετική ιστοσελίδα

Ημερομηνίες: 8, 9 και 10 Νοεμβρίου

Τοποθεσία: Ραδιομέγαρο ΕΡΤ (Λ. Μεσογείων 432)

Ώρες: 9:30 με 16:30

Keywords
Τυχαία Θέματα