Η Ελλάδα αξίζει και θα έχει μια καλύτερη Κυβέρνηση, δήλωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης (video)

18:55 14/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα αξίζει και θα έχει μια καλύτερη Κυβέρνηση, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

«Σήμερα, εκτιμώ ότι έχουμε την πιο ανίκανη Κυβέρνηση των τελευταίων ετών. Δεν αποδεικνύεται δεσμευμένη στο στόχο των μεταρρυθμίσεων. Δεν έχει την ικανότητα να προσελκύσει επενδύσεις. Δεν μπορεί να μας οδηγήσει στην

έξοδο από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης. Για αυτό το λόγο, ζητώ εκλογές. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, μπορούμε να κερδίσουμε τις εκλογές. Η Ελλάδα αξίζει και θα έχει μια πολύ καλύτερη Κυβέρνηση», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτοντας ότι «όσο πιο σύντομα διεξαχθούν εκλογές τόσο το καλύτερο για τη χώρα».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «χάσαμε δύο χρόνια» λόγω ΣΥΡΙΖΑ «και ίσως ένα ακόμη χρόνο», ενώ δήλωσε ότι το τρίτο Μνημόνιο ήταν «αχρείαστο» και «αποτέλεσμα μιας καταστροφικής διαπραγμάτευσης κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015″.

Μιλώντας για τις προβλέψεις της ανάπτυξης, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για μείωση των επενδύσεων και αύξηση του φαινομένου του “brain drain”. «Δεν βλέπω σημάδια ανάκαμψης. Βλέπω όλο και λιγότερες επενδύσεις. Βλέπω όλο και περισσότερους νέους Έλληνες να εγκαταλείπουν τη χώρα. Βλέπω ένα παραλυμένο τραπεζικό σύστημα. Και δεν βλέπω μια Κυβέρνηση ικανή να λύσει όλα αυτά τα προβλήματα. Η ανάπτυξη δεν πρόκειται να έρθει από μόνη της. Χρειάζεται μια Κυβέρνηση που να είναι στην πράξη υπέρ των μεταρρυθμίσεων. Και όχι μια Κυβέρνηση που απλώς συζητά για μεταρρυθμίσεις δίχως να παράγει έργo», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε την ανάγκη να μειωθούν οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018, τονίζοντας ωστόσο ότι «για να διαπραγματευτούμε χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα πρέπει να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας και να προχωρήσουμε σε δομικές μεταρρυθμίσεις».

«Εκτός από τις ιδιωτικοποιήσεις, είναι σημαντικό να προχωρήσουμε στη μεταρρύθμιση του δημοσίου τομέα» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης. «Ο δημόσιος τομέας μπορεί να προσφέρει πολύ καλύτερες υπηρεσίες. Μια μακροπρόθεσμη μεταρρύθμιση που πρέπει να προχωρήσει είναι η εκπαιδευτική. Είναι μια βαθιά μεταρρύθμιση, που αποδίδει καρπούς στο μέλλον», υπογράμμισε.

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη ελάφρυνσης του χρέους καθώς «το ποσοστό ελάφρυνσης του χρέους είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων».

«Εκτιμώ ότι το Δ.Ν.Τ. έχει υποτιμήσει τις πραγματικές δυνατότητες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Η Ελλάδα μπορεί να έχει μια Κυβέρνηση δεσμευμένη στην πραγματοποίηση μεταρρυθμίσεων. Μπορούμε να εκπλήξουμε ευχάριστα. Θα αποδείξουμε ότι ο λαϊκισμός μπορεί να νικηθεί. Σκοπεύουμε να στηριχθούμε στην ουσία της πολιτικής. Δεν θα εκστομίσουμε ψεύτικες υποσχέσεις», κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ομιλίες του Κυρ. Μητσοτάκη στα Πανεπιστήμια Χάρβαρντ και Ταφτς

Στα πλαίσια των επαφών του στις ΗΠΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τον οδικό χάρτη εξόδου της Ελλάδας από την κρίση.

Μιλώντας στα πανεπιστήμια Χάρβαρντ και Ταφτς, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η ΝΔ προτείνει αλλαγή του μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής, με έμφαση τους μικρότερους φόρους, και την περικοπή των κρατικών δαπανών, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν πιστεύει» καν στις μεταρρυθμίσεις, που προωθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα