Οι Ενεργοί Πολίτες «χρειάζονται» εθελοντές – καθηγητές

17:44 14/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Εξήντα μαθητές γυμνασίου και λυκείου παρακολουθούν μέχρι στιγμής το Κοινωνικό Φροντιστήριο στη Στέγη Αλληλεγγύης των Ενεργών Πολιτών Λάρισας. Μάλιστα 5 από αυτά είναι στην γ Λυκείου, στην τελική ευθεία δηλαδή για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Οι Ενεργοί Πολίτες, μέσω της ΕΡΤ Λάρισας, καλούν μαθηματικούς και φιλολόγους να προσφέρουν εθελοντικά στα παιδιά αυτά τις υπηρεσίες τους. «Τη χρονιά

που μας πέρασε τα 2 απο τα 3 παιδιά που έδωσαν εξετάσεις και είχαν παρακολουθήσει το κοινωνικό φροντιστήριο πέτυχαν την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια. Οι εθελοντές μας, που δίδαξαν, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Φέτος, τα παιδιά είναι περισσότερα και χρειαζόμαστε ενίσχυση. Ας έρθουν οι νέοι εκπαιδευτικοί κοντά μας. Να είναι σίγουροι ότι και πολύτιμη εμπειρία θα αποκτήσουν, ακόμη και για το βιογραφικό τους αν δεν έχουν ξαναδιδάξει, και θα το χαρούν πραγματικά.» τόνισε η Έυη Καλούδη των Εν. Πολιτών απο το στούντιο της ΕΡΤ Λάρισας.

Στο μεταξύ οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας έχουν αρχίσει να συλλέγουν τρόφιμα για το Δωρητήριο της Στέγης, από το οποίο στηρίζονται 100 οικογένειες. Όποιος θέλει και μπορεί να προσφέρει τρόφιμα, όπως λάδι, ζυμαρικά, όσπρια και ρύζι, ας τα πηγαίνει στη Στέγη Αλληλεγγύης, Μανδηλαρά και Παναγούλη 37.

Αύριο Σάββατο 15 Οκτωβρίου θα γίνει η πρώτη για φέτος διάθεση προϊόντων «χωρίς μεσάζοντες» στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης. Οι παραγωγοί που συμμετέχουν δίνουν για τις οικογένειες που στηρίζουν οι Ενεργοί Πολίτες το 3% των προϊόντων τους, που για αύριο είναι όσπρια, ελαιόλοδα, καλαμπόκι, κρεμμύδι και σκόρδα.
Η διανομή αύριο θα έχει και χαρακτήρα διαμαρτυρίας, όπως την ίδια μέρα και ώρα θα συμβεί και σε άλλες πόλεις, καθώς το κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες» ΔΕΝ διευκολύνεται στις δράσεις του, αλλά εμποδίζεται, όπως λένε οι εθελοντές, από τους ισχύοντες νόμους που η Πολιτεία θα μπορούσε να αλλάξει.

Για την επόμενη διάθεση απο τους Εν.Πολ. Λάρισας, να γνωρίζετε ότι η ιστοσελίδα έχει αλλάξει, είναι καινούρια και πρέπει να γίνει εκ νέου κάθε εγγραφή. (www.energw.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα