Η ΔΗΜΑΡ για τον κατώτατο μισθό και την επιβάρυνση των νοικοκυριών

16:19 14/2/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
«Το 2013 καλούνται οι ιδιοκτήτες ακινήτων να πληρώσουν συσσωρευμένους φόρους –δόσεις από τα προηγούμενα χρόνια μαζί με δόσεις για φέτος και το ειδικό τέλος μέσω της ΔΕΗ, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ σχετική με τη φορολογική επιβάρυνση των νοικοκυριών το 2013», προσθέτοντας ότι «η επιβάρυνση είναι δυσβάστακτη για τη φοροδοτική δυνατότητα των νοικοκυριών, τα οποία δοκιμάζονται από τη μείωση των εισοδημάτων τους».

Η ΔΗΜΑΡ
προτείνει η αντιμετώπιση του προβλήματος να γίνει με τη χορήγηση από τις τράπεζες ειδικών ατόκων δανείων, που θα εξοφλούνται σε πολλές δόσεις για όσους αδυνατούν να πληρώσουν εφάπαξ. Ετσι. σημειώνει «όσοι μπορούν να καταβάλουν εφάπαξ, να έχουν έκπτωση τουλάχιστον 10%. Οι τράπεζες θα επωφελούνται από την έκπτωση 10%, ενώ οι δανειολήπτες θα εξοφλούν σε πολλές δόσεις χωρίς επιβάρυνση, χωρίς τόκους». «Έτσι οι πολίτες θα ανακουφιστούν και η είσπραξη εσόδων του δημοσίου θα βελτιωθεί», καταλήγει η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Σε άλλη ανακοίνωσή της σχετικά με τον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού, επαναλαμβάνει ότι «ο κατώτατος μισθός μπορεί και πρέπει να προσδιοριστεί νομοθετικά μέσα από την υιοθέτηση των αποτελεσμάτων της συλλογικής διαπραγμάτευσης εργοδοτών και εργαζομένων».
Keywords
Τυχαία Θέματα