Η Google χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για τη δημιουργία επαγγελματικών φωτογραφιών

18:32 21/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο νέο της πρότζεκτ, η Google συνεχίζει να πρωτοπορεί χρησιμοποιώντας αυτή την φορά την τεχνητή νοημοσύνη στον χώρο της φωτογραφίας. Ουσιαστικά, παίρνει εικόνες από το Street View και τους χάρτες της (Google Maps) και τις μετατρέπει σε φωτογραφίες επαγγελματικής ποιότητας χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Ο Hui Fang, μηχανικός λογισμικού στην ομάδα Google Machine Perception, αναφέρει ότι το πρότζεκτ χρησιμοποιεί

τεχνικές μηχανικής μάθησης για την κατασκευή ενός βαθύ νευρικού δικτύου που θα μπορεί να σαρώσει (σκανάρει) χιλιάδες εικόνες από το Street View και να τις μετατρέψει σε επαγγελματικές φωτογραφίες.

Όπως εξηγεί η Google στο Research μπλογκ της: «Για να διερευνήσουμε πώς μπορεί το ML (Machine Learning) να μάθει υποκειμενικές έννοιες, εισάγουμε ένα πειραματικό σύστημα βαθιάς εκμάθησης για τη δημιουργία καλλιτεχνικού περιεχομένου που μιμείται τη δουλειά ενός επαγγελματία φωτογράφου, αναζητώντας πανοράματα τοπίων από το Street View με την καλύτερη σύνθεση. Στη συνέχεια, την επεξεργάζεται με σκοπό να αναβαθμίσει την ποιότητά της σε επαγγελματική».

Ο «εικονικός φωτογράφος» της Google «διδάχθηκε» ποια είναι τα στοιχεία που κάνουν μια φωτογραφία όμορφη μελετώντας επαγγελματικές φωτογραφίες που είχαν κατηγοριοποιηθεί σε πολλαπλές θεματικές έτσι ώστε να μπορέσει να μάθει με θετικά και αρνητικά παραδείγματα.

Στη συνέχεια, περιηγήθηκε σε περίπου 40.000 φωτογραφίες του Street View, επέλεξε συνθέσεις, τις επεξεργάστηκε και δημιούργησε τις νέες επαγγελματικές φωτογραφίες.

Μπορείτε να δείτε εδώ κάποιες από τις φωτογραφίες που επεξεργάστηκε η ΑΙ μηχανή της Google.

Keywords
Τυχαία Θέματα