Η Attica Bank θα δεσμευθεί πως δεν θα δώσει νέα δάνεια σε ΜΜΕ, δηλώνει πηγή στο ert.gr

13:53 20/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνέντευξη Τύπου θα δώσει η ηγεσία της Attica Bank μετά το τέλος της γενικής συνέλευσης των μετόχων που έχει συγκληθεί για να εγκρίνει τις αλλαγές στο ΔΣ της τράπεζας με την τοποθέτηση του κ. Θεόδωρου Πανταλάκη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και του κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη

στη θέση του προέδρου.

Σημειώνεται ότι η εκκρεμότητα που υπήρχε με την παραίτηση του Κωνσταντίνου Μακέδου, προέδρου του ΤΣΜΕΔΕ, ταμείου των μηχανικών, απο το ΔΣ της τράπεζας διευθετήθηκε σήμερα ενώ την παραίτησή του υπέβαλε επίσης ο καθηγητής Γεράσιμος Σαπουντζόγλου.

Οι δυο τελευταίοι θα αντικατασταθούν από στέλεχος της Eurobank και της Παγκόσμιας Τράπεζας σύμφωνα με πηγή.

Ατομο που είναι σε θέση να γνωρίζει μερικά από τα πράγματα που θα λεχθούν στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ανέφερε στο ert.gr ότι θα η νέα ηγεσία της τράπεζας θα δεσμευθεί ότι δεν θα δώσει νέα δάνεια σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Επίσης, θα αναφέρει ότι έχει ενημερωθεί από τις υπηρεσίες της τράπεζας πως τα δάνεια προς τον κατασκευαστικό όμιλο Καλογρίτσα είναι ενήμερα και εξυπηρετούνται κανονικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πόρισμα της ΤτΕ και του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) αναφέρει πως η τράπεζα θα χρειασθεί κοντά στα 70 εκ. ευρώ επιπλέον υπο το δυσμενές σενάριο του AQR και στρες τεστ.

Σημειώνεται ότι τράπεζα αναζητεί 70 εκ. ευρώ για να ολοκληρώσει την ανακεφαλαιοποίηση του 2015, σκοπεύοντας στην έκδοση ομολογιακού δανείου.

Χθες, Δευτέρα, το ΔΣ της τράπεζας αποφάσισε να επεκτείνει στις 10 Οκτωβρίου την παράδοση της έκθεσης της Clayton που διερευνά το ενδιαφέρον επενδυτών για ανάληψη της διαχείρισης μέρους του χαρτοφυλακίου των προβληματικών δανείων της τράπεζας.

Οι ενδιαφερόμενοι ανέρχονται σε 10 σύμφωνα με έγκυρη πηγή.

Οποιος επιλεγεί απο το ΔΣ της τράπεζας αναμένεται να αναλάβει τη διαχείριση μέρους του προβληματικού δανειακού χαρτοφυλακίου ύψους 450 εκ. ευρώ περίπου με αντάλλαγμα την καταβολή 70 εκ. ευρώ περίπου για την αγορά ομολόγων που θα εκδώσει η Attica Bank.

Keywords
Τυχαία Θέματα