Χανιά: Οξύνεται η αντιπαράθεση Δήμου – Αναπτυξιακού Συλλόγου Κουμ καπί (audio)

13:47 20/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οξύνεται η αντιπαράθεση μεταξύ Δημοτικής αρχής και καταστηματαρχών και κατοίκων του Κουμ Καπί μετά και το πρόσφατο περιστατικό της πτώσης στύλου φωτισμού και τον ελαφρύ, ευτυχώς, τραυματισμό τουριστών σε καφέ της περιοχής.

Στο γεγονός αυτό ήρθε να προστεθεί και η χθεσινή εικόνα της παραλίας του Κουμ Καπί με τα βουρκόνερα που μαύρισαν τη θάλασσα!

Από την ΔΕΥΑΧ έγινε γνωστό ότι τα συγκεκριμένα βουρκόνερα προήλθαν από την εκκένωση των στάσιμων νερών της λίμνης του πάρκου Ειρήνης και Φιλίας. Ωστόσο οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της περιοχής διαμαρτύρονται έντονα και κάνουν

λόγο για «μπανανία», στην οποία, όπως λένε, είναι απολύτως λογικό αυτά τα βρωμόνερα να χυθούν στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, σε μια τουριστική περιοχή και όχι να φορτωθούν σε ένα βυτίο για να μεταφερθούν προς επεξεργασία στον βιολογικό καθαρισμό όπως θα γινόταν σε κάθε πολιτισμένο Δήμο.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συλλόγου Κατοίκων και Επιχειρηματιών Παλαιού Κουμ Καπί, Δημήτρης Χατζηγεωργίου, υποστήριξε ότι το Κουμ Καπί ξεψυχά. Επανέλαβε ότι η περιοχή έχει εγκαταλειφθεί εδώ και χρόνια και όχι μόνο από τη σημερινή Δημοτική αρχή. Παράλληλα, ο κ. Χατζηγεωργίου επεσήμανε ότι ο Σύλλογος δεν έχει κάποια προσωπική διαφορά με τους υπεύθυνους του Δήμου και του Δημοτικού Λιμενικού ταμείου, αλλά διεκδικούν άμεσες λύσεις για την περιοχή τους που καταρρέει, όπως είπε.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ:
Το γεγονός αυτό ήρθε να βάλει το κερασάκι στην τραυματίζοντας σοβαρά τρεις ανυποψίαστους τουρίστες. Όλοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι εμείς δεν έχουμε τίποτα προσωπικό με κανέναν από τον Δήμο ή από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων. Το Κουμ Καπί φωνάζει χρόνια τώρα από μόνο του και δείχνει να ξεψυχά…
Πριν από λίγους μήνες άνοιγαν τρύπες στη μέση του δρόμου και από σύμπτωση δεν συνέβη κάτι τραγικό όπως το σημερινό. Έχουμε επανειλειμμένα συναντηθεί και με τον Δήμαρχο και με τον υπεύθυνο της περιοχής κ.Βλαχάκη (το Κουμ Καπί ανήκει στο ΔΛΤΧ) χωρίς οι συζητήσεις μας και οι υποσχέσεις τους να καταλήγουν πουθενά. Βέβαια ο Δήμος είναι συνεπέστατος στο να ελέγχει προκειμένου να εισπράξει τα σχετικά τέλη…
Όλοι θυμάστε τον διαδικτυακό καβγά το τριήμερο της Παναγίας με τον κ.Βλαχάκη σε ρόλο Χαρατζήμπαση… Όταν λέμε ότι θα πρέπει να επικρατεί δικαιοσύνη, αυτό εννοούμε κύριε Βλαχάκη. Φτιάξε πρώτα την περιοχή και μετά έβγα να εισπράξεις.
Ο εισαγγελέας που θα αναλάβει την υπόθεση (γιατί είναι πάρα πολύ σοβαρό αυτό που συνέβη), θα πρέπει με πολύ προσοχή να μοιράσει τις ευθύνες εκεί που πραγματικά αναλογούν. Γιατί άλλο είναι ένα τυχαίο γεγονός και άλλο η αδιαφορία και η εγκατάλειψη του δημότη, ειδικά όταν αυτός διαμαρτύρεται και σε προειδοποιεί ότι κάτι κακό θα συμβεί.
Οι τουρίστες που χτύπησαν ενώ έπιναν το καφεδάκι τους στο Κουμ Καπί ελπίζουμε να την βγάλουν καθαρή και να αναρρώσουν γρήγορα. Έχουμε γίνει πλέον διεθνές ζήτημα.
ΥΓ: Αλήθεια, εκείνος ο εργολάβος τι έγινε; Πότε θα παραδώσει το «έργο» (χιούμορ) των «46.000€» (κι άλλο χιούμορ)

ΥΓ2: Πάλι σε ψάχναμε στο τηλέφωνο και δεν το σήκωνες…

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΝΙΩΝ:
«Σχετικά με τον θόρυβο που δημιουργήθηκε με αφορμή το ατύχημα από πτώση φωτιστικού στο Κουμ Καπί θέλω να εκφράσω την λύπη μου προς τους παθόντες και παράλληλα να εκφράσω την λύπη μου και για τον τρόπο που επέλεξαν κάποιοι να το εκμεταλλευτούν.
Πρόκειται καθαρά για ένα ατύχημα που προκλήθηκε από κατασκευαστική αστοχία του φωτιστικού και ουδεμία ευθύνη δεν προκύπτει για τον Δήμο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ, Βλαχάκη ο οποίος είχε φροντίσει για την συντήρηση των φωτιστικών αλλά και του υπόλοιπου αστικού εξοπλισμού της περιοχής.
Η κρυμμένη κατασκευαστική αυτή ατέλεια που αποκαλύφτηκε, θα διορθωθεί σε όλα τα φωτιστικά της περιοχής άμεσα από τα συνεργεία του δήμου που έλαβαν την σχετική εντολή.
Είναι δε απαράδεκτο κάποιοι επαγγελματίες να συσχετίζουν οτιδήποτε νομίζουν ότι τους εξυπηρετεί, για να αποποιηθούν της υποχρέωσής τους να καταβάλλουν τα χρήματα που οφείλουν για την χρήση του κοινόχρηστου χώρου που καταλαμβάνουν.
Το ενδιαφέρον της Παρούσας Δημοτικής Αρχής για την αναβάθμιση της περιοχής είναι δεδομένο και αποδεικνύεται με συγκεκριμένες πράξεις συντήρησης και βελτίωσης των υποδομών τις οποίες αποσιωπούν οι φωνασκούντες, έως ότου γίνει δυνατόν να αναπλαστεί συνολικά η περιοχή.
Να τους ενημερώσουμε δε ότι χθες μετά από πολλές προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, κατορθώσαμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια για την ολοκλήρωση της αρχιτεκτονικής μελέτης, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου».

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη του κ. Χατζηγεωργίου:

Keywords
Τυχαία Θέματα