Η Alibaba είναι τo όχημα των Ελλήνων για πρόσβαση στους Kινέζους τουρίστες

13:43 14/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε όχημα για την είσοδο των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων στην αγορά της Κίνας μπορεί να εξελιχθεί η διαδικτυακή πλατφόρμα «Alitrip«, τονίστηκε στη σημερινή παρουσίαση της διαδικτυακής πλατφόρμας Alibaba στους Ελληνες επιχειρηματίες. Μεγάλο ενδιαφέρον από ελληνικές επιχειρήσεις για το portal διαπιστώνει ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας.

Στη παρουσίαση, η οποία έγινε στην εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας για την

πλατφόρμα διεπιχειρησιακού εμπορίου Alibaba, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο γεγονός ότι μέσα στα δυο χρόνια παρουσίας της «Alitrip» στο διαδίκτυο ο τζίρος έφτασε τα 100 δισ. γουάν, ενώ σε μια μέρα πριν από ένα χρόνο καταγράφηκαν έσοδα ύψους 1,5 δισ. γουάν.

Οι κινέζοι τουρίστες πλέον, όπως τονίστηκε, κάνουν χρήση των «έξυπνων κινητών συσκευών» και αγοράζουν τουριστικές υπηρεσίες μέσω του διαδικτύου. Αναζητάνε αξιόπιστες πληροφορίες και το κλειδί για την επιτυχία αυτών που θα διαθέσουν υπηρεσίες στο Alitrip είναι η εμπιστοσύνη.

Χρήσιμο εργαλείο για τις ελληνικές επιχειρήσεις που θα θελήσουν να προσφέρουν υπηρεσίες στο «Alitrip», είναι το γεγονός ότι μέσω της πλατφόρμας θα μπορούν να αναγνωρίσουν τα ενδιαφέροντα κοινά τους και να στοχεύσουν ανάλογα με τα δικά τους εργαλεία μάρκετινγκ, τονίσθηκε.

Η κ. Γιάνα Γκένγκ (Yana Geng) αναφέρθηκε στο σύστημα πληρωμών Alipay, τονίζοντας ότι Η πλατφόρμα όμως δεν εξυπηρετεί μόνο πληρωμές αλλά είναι δίνει προτάσεις και ιδέες μάρκετινγκ στις επιχειρήσεις.

Όπως τόνισε η κ. Γκένγκ, «δίνουμε την δυνατότητα στους εμπόρους όχι μόνο γρήγορη πρόσβαση στην αγορά αλλά και προτάσεις για σωστές συνεργασίες ώστε να αυξήσουν τις πωλήσεις τους«.

Επεσήμανε μάλιστα ότι διαθέτουν μια δεξαμενή χρηστών που εφέτος έφτασαν τα 450 εκατομμύρια, αλλά και προωθητικές ενέργειες μέσα από τα κανάλια της.

Ταυτόχρονα βασικός στόχος της Alipay είναι τα εκατομμύρια τουριστών που ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο και είναι έτοιμοι να ξοδέψουν. Χαρακτηριστικά πέρυσι 120 εκατομμύρια Κινέζοι τουρίστες ξόδεψαν 250 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το 60% των Κινέζων χρησιμοποιούν την εφαρμογή.

Τι λέει ο Δημήτρης Μάρδας

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΑΜΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM» ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας τόνισε πως περισσότερες από 700 ελληνικές επιχειρήσεις εκδήλωσαν ενδιαφέρον να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που τους παρέχει το κινεζικό portal.

«Ο στόχος πάντως είναι οι μικρές επιχειρήσεις να μπουν στην πλατφόρμα και να προωθηθούν τα προϊόντα τους ώστε να αυξηθούν οι εξαγωγές του με ηλεκτρονικό τρόπο» υπογράμμισε ο ίδιος.

Όπως διευκρίνισε, οι δυνατότητες που παρέχονται είναι εξαιρετικά σημαντικές και γι’ αυτό το λόγο το υπουργείο, από την πρώτη στιγμή, συνέβαλε στο να διαδοθεί η πλατφόρμα σε όλους τους επαγγελματικούς φορείς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα