«Γυναίκες» στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

14:04 30/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τρεις γυναίκες, η Φωτεινή Βελεσιώτου, η Αναστασία Μουτσάτσου και η Μυρτώ Αλικάκη, εξομολογούνται ιστορίες, μελωδίες και πάθη μιας ζωής. Η επιτυχημένη μουσικοθεατρική παράσταση «Γυναίκες» που μας ταξίδεψε την περσινή χρονιά, επιστρέφει στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο από το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017, και για περιορισμένες παραστάσεις.

Οι γυναίκες αφηγούνται και μιλούν για την κακοποίηση γυναικών, την παιδοφιλία μέσα στην ίδια την οικογένεια, τον πρώτο έρωτα, τους άντρες που ίσως είναι και βαρετοί (αφού δεν ενδιαφέρονται παρά μόνο

για ένα πράγμα), μιλούν για τη συνήθεια και τη ρουτίνα… Καταπιεσμένες γυναίκες χωρίς παιδεία, χωρίς ανεξαρτησία, με μοναδικό προορισμό τον γάμο και τη γέννα… Η συνεχής αναζήτηση της αγάπης και η δύσκολη απόφαση ενός χωρισμού (ή μιας ελευθερίας;). Αλλά και ο φόβος (πολύς φόβος)… Και από τους άντρες στις γυναίκες με ένα νέο συναίσθημα. Στο τέλος η ευτυχία έρχεται (;). Σίγουρα όμως έρχεται η περηφάνια από το ίδιο σου το παιδί!

Η όλη ιδέα και τα κείμενα της παράστασης ανήκουν στην Αναστασία Μουτσάτσου.

Στην ουσία είναι ένας μονόλογος της Μυρτώς Αλικάκη ταιριασμένος απόλυτα με τις παράλληλες μουσικές επιλογές, πότε με τη φωνή της Φωτεινής Βελεσιώτου και πότε με αυτήν την Αναστασίας Μουτσάτσου.

Η μουσική της παράστασης ερμηνεύεται «ζωντανά» επί σκηνής.

Σκηνοθεσία: Ελένη Γκασούκα

Ιδέα-κείμενο: Αναστασία Μουτσάτσου

Πιάνο, πλήκτρα και επιμέλεια ορχήστρας: Γιώργος Τσοκάνης

Μπουζούκι: Γιώργος Καραμφίλλης

Ακορντεόν: Νίκος Παπαναστασίου

Κιθάρα: Βασίλης Κετεντζόγλου

Επιμέλεια παραγωγής: Γιώργος Γκώνιας

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Λεωφόρος Συγγρού 143, Ν. Σμύρνη

Τηλ.: 210.9315600

Keywords
Τυχαία Θέματα