Γ.Θεοδόσης: «Προβληματισμοί και αγωνιώδη ερωτήματα»

15:33 1/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

«Προβληματισμοί και αγωνιώδη ερωτήματα», είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος ανακοίνωσης, του από 35ετίας στις δημόσιες δομές υγείας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, γιατρού δερματολόγου στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου (ΓΝΖ), Γιάννη Θεοδόση, με αφορμή πρόσφατη ανακοίνωση της ΓΝΖ Δέσποινας Τσαρίδου.

Ειδικότερα, ο κ.Θεοδόσης, υποστηρίζει τα εξής:
«Στη Δημοκρατία ο καθένας από εμάς έχει το δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του ελεύθερα ή να λέει ότι θέλει με τη διαφορά ότι είναι υποχρεωμένος να τα αποδείξει ανά πάσα στιγμή (του ζητηθεί).Στη θέση που βρίσκεστε πρέπει να κυριαρχεί η σύνθεση απόψεων

ιδιαίτερα στο χώρο της υγείας, αντί αυτού βγήκατε στην κόντρα. Αγνοήσατε πλήρως την πρόταση του Επιστημονικου Συμβουλίου για την επιλογή του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και αντί αυτού προτείνατε – ορίσατε τον συνάδελφο μας και έρχεστε τώρα και μας αποκαλείτε “εμμονικούς” . Πότε; και με ποια κριτήρια;

Η ψυχή σε κάθε Νοσοκομείο είναι το Επιστημονικό συμβούλιο και αυτό διότι απαρτίζεται από όλους τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο και όχι μόνο από γιατρούς και το οποίο μας επέλεξε και μάλιστα τον έναν από εμάς ομόφωνα, με βάση πάντα τα βιογραφικά του καθενός.

Κατά την γνώμη μου δεν θέλατε να περάσει η απόφαση του Ε.Σ. γι’ αυτό και βγάλατε τη διαδικασία άκυρη. Ας κάνουμε μια υπόθεση ότι είχατε δίκιο, τότε δεν θα έπρεπε η επόμενη κίνηση σας να είναι η εκ νέου σύγκληση του Ε.Σ. ; Δεν το κάνατε, γιατί;
Ξέρατε όμως πολύ καλά, εδώ οι σύμβουλοί σας πέσανε διάνα, ότι η εκ νέου σύγκλιση του Ε.Σ. Θα είχε τα ίδια αποτελέσματα να μην σας πω και καλύτερα και βρήκατε τον εύκολο τρόπο, παλιές πρακτικές, του Διορισμού.

Για να είμαι ειλικρινής περιμένουμε εγώ , ο κ. Νίκος Ποταμίτης και ο κ. Αθανάσιος Μάρκου εδώ και 4 μήνες , όπου με έγγραφό μας από της 02/10/2017 ζητούσαμε τα κριτήρια διορισμού του συνάδελφου μας στη θέση του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας. Αντί να μας πείτε υπομονετικούς που περιμένουμε τόσο καιρό, βγήκατε με Δελτίο Τύπου και μας αποκαλείται “εμμονικούς” και ότι οι ενστάσεις μας έχουν απορριφθεί. Περιμένουμε ακόμη και τώρα, σε Δημοκρατία ζούμε.

Τιμώ όλους τους συναδέλφους μου και ξέρουν πολύ καλά ότι πάντα προσπαθώ να λέω την αλήθεια μου χωρίς δέσμευση, άλλωστε με έχουν τιμήσει με την ψήφο τους για πολλά χρόνια στα συλλογικά όργανα του Νοσοκομείου μας.Η συναδελφικότητα – η εμπιστοσύνη – ο σεβασμός και η αγάπη προσφοράς, μαζί με τις εκάστοτε διοικήσεις αλλά και με όλους τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου μας κατάφεραν να φέρουν το Νοσοκομείο Ζακύνθου στις πρώτες θέσεις κατάταξης, απ’ όλα τα Νομαρχιακά Νοσοκομεία της Ελλάδας, για τις υψηλού βαθμού ιατρικές υπηρεσίες που προσφέρει. Το γνωρίζετε; Τα παραπάνω κριτήρια, αίσθησή μου είναι, ότι δεν ισχύουν σήμερα και τείνουν να επιδεινωθούν. Μας εγκαλείτε γιατί όπως γράφετε “δεν συνάδει με το κύρος και το σεβασμό που αρμόζει στο πρόσωπο αυτού και την προσφορά του στους πολίτες του νησιού¨”.

Προσπαθείτε επιμελώς να δημιουργήσετε διχόνοιες μεταξύ των ιατρών και μάλιστα με πολύ άκομψο τρόπο λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι δεν έχουμε το κύρος, το σεβασμό και δεν προσφέρουμε τόσο όσο ο συνάδελφος μας στους πολίτες του νησιού. Είναι άδικο αλλά και επικίνδυνο από την θέση που βρίσκεστε να υποστηρίζετε ότι υπάρχουν γιατροί που προσφέρουν και άλλοι όχι ή λιγότερο. Δεν ξέρω πραγματικά έαν έχετε καταλάβει σε ποια θέση βρίσκεστε. Υποστηρίζοντας τα ανωτέρω ασφαλώς δεν γνωρίζετε ότι υπάρχουν γιατροί που έχτισαν στην κυριολεξία μόνοι τους τμήματα και κλινικές π.χ. Δημιουργία καρδιολογικής κλινικής – Μ.Α.Φ. , Μονάδα Τεχνικού Νεφρού κλπ για να προσφέρουν στον πολίτη καλύτερες υπηρεσίες, το ξέρετε;

Προσπαθούσα και προσπαθώ , όπως κάθε γιατρός, να προσφέρω τις καλύτερες υπηρεσίες μου για να βάλω και εγώ ένα μικρό λιθαράκι στην αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας, εάν το πέτυχα ή όχι το ξέρουν οι χρήστες υγείας του νησιού μας.
Αποφάσισα να γράψω αυτές τις γραμμές γιατί κατά την γνώμη μου το τελευταίο καιρό γίνονται πολλά και άσχημα πράγματα στο Νοσοκομείο μας, τα οποία δεν έπρεπε να συμβούν. Υπάρχει μια παράξενη ατμόσφαιρα που γεννάει αντιπαραθέσεις και ο καθένας προσπαθεί να επιβληθεί με κάθε μέσο και τρόπο και χωρίς να το καλοσκέφτεται.

Χρειάζεται άμεσα αντιμετώπιση των προβλημάτων με καθαρή ματιά, ψυχραιμία, λογική και εδώ πρέπει να συντρέξουμε όλοι μας, χωρίς κομματικές αντιπαραθέσεις για να φέρουμε την ηρεμία σε μια δημόσια υπηρεσία όπου στηρίζετε η οικογένεια, ο πολίτης και ο επισκέπτης της Ζακύνθου Σε άλλη περίπτωση να είστε σίγουρη ότι αύριο μπορεί να είναι πολύ αργά.

Τέλος μας λέτε ότι υπάρχουν και τα δικαστήρια, ωραία πολύ ωραία. Πάντοτε πίστευα και συνεχίζω να πιστεύω ότι το καλύτερο Δικαστήριο είναι η διαλογική συζήτηση και η διάθεση προσέγγισης των δυο μερών, εάν δεν υπάρχει τότε ναι, υπάρχουν και αυτά. Πιστέψτε με ότι αυτή είναι η κατοχική αγωνία μου που ήθελε να βγει από μέσα μου χωρίς χρώματα και αρώματα, οι φίλοι μου με ξέρουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα