Γρεβενά – Ο Τ. Πετρόπουλος: Σημαντικές οι επιδόσεις στην κοινωνική ασφάλιση

23:23 16/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Έως τον Ιούλιο του 2018 αναμένεται να έχουν καταβληθεί όλες οι συντάξεις που εκκρεμούν, δήλωσε από τα Γρεβενά ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος, επισημαίνοντας ότι από τις 160 χιλιάδες που ήταν το 2015 έχουν πέσει πλέον κάτω από τις 100 χιλιάδες αυτές που απέμειναν να εκκαθαριστούν με το νέο Νόμο.

Παράλληλα όπως τόνισε ο κ. Πετρόπουλος έχουν ήδη εκδοθεί, από τότε μέχρι και τέλος Σεπτεμβρίου,

άλλες 290.000 συντάξεις σε νέους δικαιούχους, ενώ προανήγγειλε την δυνατότητα εξόφλησης παλιών οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία, μέσω του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Αναφερόμενος στην εισπραξιμότητα των οφειλών των Ελεύθερων Επαγγελματιών αλλά και των Μικρομεσαίων Επιχειρηματιών, από παλαιότερα χρέη, τόνισε ότι ξεπεράστηκε κατά πολύ ο στόχος των 70 εκατομμυρίων ευρώ μηνιαίως και έχει φθάσει πλεον το τελευταίο διάστημα τα 120 εκατομμύρια ευρώ.

Επίσης έκανε λόγο για σημαντική πρόοδο στο θέμα της ανεργίας, καθώς υπήρξε, όπως ανέφερε, μείωση κατά 5 ποσοστιαίες, αλλά όπως τόνισε απαιτείται περισσότερος χρόνος για να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμό της Κυβέρνησης.

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων επισκέφθηκε αρχικά τις υπηρεσίες του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ Γρεβενών, όπου ανακοίνωσε την επανασύσταση του γραφείου του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ), που είχε καταργηθεί πριν από περίπου τρία χρόνια, ενώ επισήμανε ότι θα παραμείνουν τα γραφεία του ΕΦΚΑ στην πόλη της Δεσκάτης, λόγω και των μεγάλων αποστάσεων που υπάρχουν.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στα Γρεβενά, ο κ. Πετρόπουλος επισκέφθηκε τις ημιτελείς από το 2003 Εργατικές Κατοικίες στην Κυρακαλή, όπου διαβεβαίωσε τους δικαιούχους ότι αναμένεται να υπάρξει σύντομα λύση στο χρόνιο αυτό ζήτημα.

Ο κ. Πετρόπουλος, μαζί με το βουλευτή Γρεβενών, Χρήστο Μπγιάλα μίλησαν το βράδυ σε ειδική εκδήλωση για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που οργάνωσε η νομαρχιακή επιτροπή Γρεβενών του κόμματος.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Keywords
Τυχαία Θέματα