Γκραν Πρι Βελγίου: O Χάμιλτον ισοφαρίζει το ρεκόρ pole position του Μίκαελ Σουμάχερ

18:27 26/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Λιούις Χάμιλτον με επιβλητική εμφάνιση στην περίφημη πίστα του Σπα πήρε την 68η pole position της καριέρας του, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του επτάκις Παγκόσμιου Πρωταθλητή Μίκαελ Σουμάχερ, πετυχαίνοντας παράλληλα νέο ρεκόρ πίστας με 1.42.553.

Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes θα έχει δίπλα του στην πρώτη σειρά της εκκίνησης του δωδέκατου Γκραν Πρι της σεζόν, τον μεγάλο του αντίπαλο στο φετινό πρωτάθλημα Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο Γερμανός

της Scuderia ήταν 242 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός από τον Χάμιλτον αλλά υπερκέρασε το χρόνο του έτερου πιλότου της «Ασημένιων Βελών», Βάλτερι Μπότας. Ο Φινλανδός της Mercedes θα εκκινήσει έχοντας στο πλάι του τον συμπατριώτη του, Κίμι Ράικονεν, που έφερε τη δεύτερη Ferrari στην 4η θέση, καθώς δεν κατάφερε να ολοκληρώσει όπως θα ήθελε την τελευταία του προσπάθεια.

Η τρίτη σειρά της εκκίνησης βάφτηκε στα χρώματα της Red Bull με τον Μαξ Φερστάπεν να πετυχαίνει την πέμπτη καλύτερη επίδοση και τον Αυστραλό Ντάνιελ Ρικιάρντο την 6η.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Νίκο Χούλκενμπεργκ με Renault, οι Σέρχιο Πέρες και Εστεμπάν Οκόν με Force India και ο Τζόλιον Πάλμερ με τη δεύτερη Renault.

Τα καλύτερα στιγμιότυπα των κατατακτήριων δοκιμών του Γκραν Πρι του Βελγίου θα μεταδοθούν μαγνητοσκοπημένα την Κυριακή στις 14:00 το μεσημέρι απ’τις συχνότητες της ΕΡΤ2 και ΕΡΤ HD. Η ζωντανή μετάδοση του αγώνα αρχίζει στις τρεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα