Μάχη με τις φλόγες – Kάηκαν σπίτια στη Ζάκυνθο

15:58 26/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μέσα σε ένα 24ωρο εκδηλώθηκαν 54 φωτιές σε όλη τη χώρα, στη Ζάκυνθο κάηκαν σπίτια, ενώ πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς και για την Κυριακή 27/8 σε Αττική, Στερεά, Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα, Βόρειο και Νότιο Αιγαίο.

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 11 το πρωί σε δασική έκταση της περιοχής Αναφωνήτρια στην ορεινή Ζάκυνθο, η οποία απείλησε κατοικημένες περιοχές. Στην περιοχή επιχειρούν δύο ελικόπτερα,

τρία πετσετέλ και ένα καναντέρ, επίγειες δυνάμεις και ενισχύσεις πυροσβεστών που παραμένουν στο νησί.

Οι δυνατοί άνεμοι δημιουργούν πρόσθετες δυσκολίες στο έργο της πυρόσβεσης. Σύμφωνα με την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας είναι έτοιμο σχέδιο εκκένωσης του χωριού.

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ, του Σαββάτου σε δύσβατη δασική περιοχή, στους Αγίους Θεοδώρους Καρύταινας. Για την κατάσβεση επιχειρούν 6 αεροσκάφη, 17 οχήματα της πυροσβεστικής, και 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Το σημαντικό είναι ότι δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Σε εξέλιξη οι φωτιές στο Θεμό Αιτωλοακαρνανίας καισ το Ασβεστοχώρι Ιωαννίνων, ενώ οριοθετήθηκαν οι φωτιές στον Άγιο Νικόλαο και στο Σανταμέρι Αχαΐας.

Πηγές: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: 52 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Keywords
Τυχαία Θέματα