Γκραν Πρι Μπαχρέιν: Δεύτερη νίκη σε τρεις αγώνες για τον Φέτελ

22:11 16/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αυτήν τη φορά το αυτοκίνητο ασφαλείας ήταν αρωγός και όχι τροχοπέδη στην προσπάθεια της Ferrari για νίκη. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ είχε την τύχη να κάνει τη δική του αλλαγή ελαστικών λίγο πριν την εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας, η οποία ακολούθησε τη σύγκρουση του Στρολ με τον Σάινθ, με αποτέλεσμα να επωφεληθεί το πέρασμα όλων των υπολοίπων από τα πιτ και να βρεθεί επικεφαλής του σχηματισμού.

Από το σημείο αυτό και μετά ο Γερμανός πιλότος

της Scuderia δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα φτάνοντας με άνεση στην 44η νίκη της καριέρας του, 3η στο Μπαχρέιν και δεύτερη στο φετινό πρωτάθλημα, προηγούμενος πλέον στην κατάταξη με επτά βαθμούς, έναντι του μεγάλου του αντιπάλου -όπως φαίνεται- στο κυνήγι του φετινού τίτλου, Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes, δεδομένων και τηρουμένων των αναλογιών του Γκραν Πρι στην πίστα του Σακχίρ αποκόμισε ό,τι περισσότερο μπορούσε με τη δεύτερη θέση.

Την τρίτη θέση του βάθρου των νικητών κατέλαβε ο Βάλτερι Μπότας με το δεύτερο «Ασημένιο Βέλος». Ο Φινλανδός της Mercedes δεν κατάφερε να μετουσιώσει την πρώτη pole position της καριέρας του σε καρό σημαία τερματισμού αντιμετωπίζοντας προβλήματα με τη φθορά των ελαστικών του.

Πέμπτος ήταν ο Κίμι Ράικονεν με τη δεύτερη Ferrari, μπροστά από τον Ντάνιελ Ρικιάρντο με Red Bull και τον Φελίπε Μάσα με Williams.

Τη βαθμολογούμενη δεκάδα έκλεισαν οι Σέρχιο Πέρες Force India, Ρομάν Γκροζάν με Haas, Νίκο Χούλκνεμπεργκ με Renault και ο Εστεμπάν Οκόν με τη δεύτερη Force India.

Ο επόμενος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένος για τις 30 Απριλίου με τη διεξαγωγή του Ρωσικού Γκραν Πρι στην πίστα του Σότσι.

Keywords
Τυχαία Θέματα