Γιορτή «ψαροκασέλας» στα Μεσάγγαλα του Δήμου Τεμπών

11:41 5/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι εκδηλώσεις στον Δήμο Τεμπών και ειδικότερα στα παράλια συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον. Σήμερα Παρασκευή 5 Αυγούστου και αύριο Σάββατο 6 του μηνός στα Μεσάγγαλα ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Κάτω Ολύμπου και με τη συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Τεμπών διοργανώνει τη 2η Γιορτή «Ψαροκασέλας» με δωρεάν κρασί και σαρδέλες.


Με αφορμή την γιορτή μίλησε στην ΕΡΤ Λάρισας ο πρόεδρος του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Κάτω Ολύμπου Γιώργος Νάτσης

ο οποίος απεύθυνε κάλεσμα να συμμετάσχουν όλοι μικροί και μεγάλοι στη 2η γιορτή Ψαροκασέλας που διοργανώνεται για άλλη μια χρονιά στα Μεσάγγαλα.
«Πρόκειται για ένα διήμερο με πολλές δράσεις και εκδηλώσεις. Ο Σύλλογος μας καθιέρωσε τη γιορτή «Ψαροκασέλας» για να δώσουμε τη δυνατότητα τόσο στους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες της περιοχής να ασχοληθούν με διάφορες δράσεις. Μια από αυτές είναι το ερασιτεχνικό ψάρεμα. Τα ψάρια είναι προσφορά από τα μέλη του Συλλόγου και ορισμένους επαγγελματίες. Στην περιοχή υπάρχουν πάνω από 200 βάρκες. Αυτό που μας λείπει είναι ένας λιμενοβραχίονας που θα συμβάλει και στην επίλυση των πλημμυρικών προβλημάτων που παρουσιάζονται κατά καιρούς στην περιοχή.

Το γνωρίζει και η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Τεμπών και τους ευχαριστούμε για την στήριξη που μας παρέχουν στις εκδηλώσεις. Όμως η κατασκευή του θα λύσει πολλά προβλήματα και θα αυξήσει την παρουσία ερασιτεχνών Αλιέων. Γιατί να πάει κάποιος στον Πλαταμώνα και να μην έρθει στα Μεσάγγαλα που έχει περισσότερα ψάρια. Θα θωρακίσει την περιοχή καθώς θα λειτουργήσει ως αντιπλημμυρική προστασία».
Την εκδήλωση που θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ στην πλατεία Μεσαγγάλων με δωρεάν κρασί και σαρδέλες θα πλαισιώσουν χορευτικά συγκροτήματα του χοροδιδασκάλου Σωτήρη Καραβασίλη. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνουν απονομές σε όσους συνέβαλαν για να πραγματοποιείται αυτή η γιορτή, φορείς και επιχειρήσεις και η βραδιά θα κλείσει με πολύ γλέντι. Παράλληλα οι διοργανωτές διοργανώνουν για σήμερα στις 6 το απόγευμα αγώνα δρόμου 1000 μέτρων για παιδιά στο Καστρί Λουτρό και στις 7 μ.μ. στα Μεσάγγαλα. Σε όλα τα παιδιά θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα, μετάλλια και μπλουζάκια.

Αύριο Σάββατο στις 10:30 το πρωί έχει οριστεί συνάντηση στον ναυαγοσώστη στην περιοχή «Καράβια» για να διεξαχθεί λαϊκή κολύμβηση δύο μιλίων με τερματισμό στη «Βίλα Γιάννα». Αυτό γίνεται για πρώτη φορά επεσήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων που προγραμματίζουν για τα μέλη του Συλλόγου βραδιά «καβουρόπιτας» στις 18 Αυγούστου.

Keywords
Τυχαία Θέματα