Για τη ζωή τους παλεύουν άλλοι δυο πρόσφυγες από το τραγικό δυστύχημα στη Μόρια

15:52 25/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τραγωδία στο κέντρο κράτησης της Μόριας. Μια γυναίκα και ένα παιδί είναι νεκροί, όταν ένα κοινό κοινό φιαλίδιο υγραερίου, ένα γκαζάκι εξεράγει μέσα σε μια σκηνή, αργά χθες το βράδυ στο Κέντρο Κράτησης.

Μια 60χρονη γυναίκα και το πεντάχρονο εγγόνι της, Κούρδοι πρόσφυγες από το Ιράκ, είναι τα θύματα τoy τραγικού δυστυχήματος ενώ η φωτιά επεκτάθηκε σε μεγάλο μέρος του hot spot και κατέκαψε σκηνές και κοντέινερ

Δύο ομοεθνείς τους, μια 30χρονη γυναίκα με το ανήλικό της παιδί, και οι δύο με σοβαρά εγκαύματα,

μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα με αεροδιακομιδή στην Αθήνα . Η κατάσταση της γυναίκας που νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο ΚΑΤ με εγκαύματα 55% σε όλο της το σώμα, είναι πολύ κρίσιμη ενώ φαίνεται καλύτερα εξελίσσεται η πορεία του μικρού παιδιού της που βρίσκεται σε παιδιατρικό νοσοκομείο.

Από την έκρηξη, άλλοι 6 πρόσφυγες τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν. Το camp της Μόριας άμεσα εκκενώθηκε, επικράτησε μικρή αναταραχή, ενώ γύρω στη 1 μετά τα μεσάνυχτα, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες επέστρεφαν σταδιακά στο κέντρο κράτησης. Άμεσα απομακρύνθηκαν από τη Μόρια και τα ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα.

Την ίδια ώρα όμως υπήρξαν εξεγέρσεις σε διάφορα τμήματα του καταυλισμού ενώ ταυτόχρονα άρχισαν να μπαίνουν και φωτιές από τους εξεγερμένους σε σκηνές και κοντέινερ.

Σήμερα από νωρίς το πρωί συνεργεία του δήμου απομακρύνουν τα αποκαΐδια και αποκαθιστούν τις ζημιές και να ξαναστηθούν οι σκηνές.

Ρεπορτάζ: Ηλίας Μαραβάς

Keywords
Τυχαία Θέματα