Για επισκευή η κινητή μονάδα ΚΤΕΟ των Παξών

13:23 13/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τους Παξούς επισκέφθηκε κλιμάκιο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Θόδωρο Γαλιατσάτο και την αντιπεριφερειάρχη Νικολέτα Πανδή καθώς και τον περιφερειακό σύμβουλο Σπύρο Βλαχόπουλο. Στους Παξούς πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με την παρουσία της Δημοτικής αρχής και συμβούλων της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο καθώς και εκπροσώπων τοπικών φορέων.
Τα θέματα που ετέθησαν εκ μέρους των Παξινών αφορούσαν το οδικό δίκτυο, το λιμάνι της Λάκκας, το δημοτικό σχολείο, τον σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων και την κινητή μονάδα ΚΤΕΟ.

•Το οδικό δίκτυο των Παξών είναι σκαμμένο σε μεγάλη έκταση διότι αυτή την περίοδο εκτελείται το έργο του δικτύου αποχέτευσης, επομένως η αντιπεριφερειάρχης Νικολέτα Πανδή, η οποία μίλησε στην ΕΡΤ Κέρκυρας, δήλωσε ότι είναι αδύνατον να γίνουν οι οποιεσδήποτε εργασίες συντήρησης.
•Για τον δρόμο στους Αντιπάξους η κα Πανδή προγραμματίζει την τσιμεντόστρωση του, σήμερα είναι χωματόδρομος.
•Ο σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων έχει μεταβληθεί σε ακάλυπτη χωματερή αφού τα σκουπίδια δεν έχουν μεταφερθεί στο Τεμπλόνι από τον Ιανουάριο. Υπενθυμίζουμε ότι όλοι οι σχεδιασμοί της Περιφέρειας προβλέπουν την μεταφορά στην Κέρκυρα των απορριμμάτων των Παξών δεδομένου ότι οι μεν χωματερές απαγορεύονται πλέον, από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, οι δε ΧΥΤΥ προϋποθέτουν εργοστάσιο επεξεργασίας, πράγμα δύσκολο λόγω του μικρού όγκου των απορριμμάτων του νησιού. Για το θέμα αυτό, πάντως, η Αντιπεριφέρεια Κέρκυρας αδυνατεί να παρέμβει αφού είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου.
•Το δημοτικό σχολείο των Παξών φέρνει καλές ειδήσεις που δείχνουν ότι οι Παξοί είναι μια ζωντανή κοινωνία, όπου βρίσκει κανείς δουλειά και κατά συνέπεια κρατά πληθυσμό και το χειμώνα. Στο δημοτικό σχολείο των Παξών αυξάνονται οι μαθητές, φέτος έχει 207 και αυτό έχει ως αποτέλεσμα είναι να χρειάζονται δύο ακόμη αίθουσες. Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε την Περιφερειακή αρχή ότι βρίσκεται στη διαδικασία αγοράς συμπληρωματικού οικοπέδου δίπλα στο υπάρχον σχολικό κτήριο και αναζητά χρηματοδότηση για την κατασκευή των αιθουσών. Βέβαια καλό είναι να προβλέπει κανείς ότι σε λίγα χρόνια, αυτά τα παιδιά θα πάνε στο Γυμνάσιο – Λύκειο οπότε θα απαιτηθούν και εκεί περισσότερες αίθουσες.

ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΚΤΕΟ
Μια ακόμη τραγελαφική ιστορία του Ελληνικού Δημοσίου εξελίσσεται με την κινητή μονάδα ΚΤΕΟ που μετέφερε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων πρόσφατα στους Παξούς για να διευκολύνει τους πολίτες προκειμένου να μην αναγκάζονται να μεταφέρουν τα αυτοκίνητα τους στην Κέρκυρα και να τους κοστίζει το ΚΤΕΟ πολύ περισσότερο.
Όταν όμως μεταφέρθηκε η κινητή μονάδα ΚΤΕΟ , η οποία ανήκει στο Υπουργείο Μεταφορών, διαπιστώθηκε ότι δεν λειτουργούσε. Η μονάδα είχε παραχωρηθεί προηγουμένως στην Αλεξανδρούπολη, όπως μας ενημερώνει η κα Πανδή, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ. Έτσι, από την παρατεταμένη αδράνεια, σήμερα χρήζει επισκευής, η οποία κοστίζει 90.000 ευρώ. Η κα Πανδή ενημερώνει ότι έγινε η σχετική δημοπρασία και μέχρι τον Οκτώβριο θα έχει επισκευαστεί αλλά τονίζει:«Πρέπει να λέμε την αλήθεια στον κόσμο. Μέχρι τώρα η ΠΙΝ έχει πληρώσει 120.000 ευρώ για τη μονάδα αυτή η οποία κοστίζει – η αγορά της – 180.000 συνολικά. Αν το ξέραμε δεν θα την είχαμε πάρει ποτέ.» Επίσης διευκρινίζει ότι έχει παραχωρηθεί στην ΠΙΝ για 3 χρόνια από τα οποία το ένα έχει ήδη παρέλθει.

Keywords
Τυχαία Θέματα