«Keep on – JAZZ and beyond» στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου

12:52 13/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Μουσικής «Keep on -JAZZ and beyond», που διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου, από τις 21 ως τις 23 Ιουνίου , με την εμφάνιση συγκροτημάτων της εγχώριας και διεθνούς σκηνής της jazz

και ethnic μουσικής. Στο τέλος κάθε συναυλίας, οι μουσικοί θα συνεχίζουν με συμπράξεις (jam sessions).

Καλλιτέχνες από την Ολλανδία, τη Γερμανία, τις χώρες των Βαλκανίων, την Ιταλία, την Ελλάδα αλλά και τη Νέα Ζηλανδία συνδυάζουν μουσικές των χωρών τους, της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μικράς Ασίας. Ινδικά και Συριακά ακούσματα συνδιαλέγονται με ξεχωριστά μουσικά όργανα, ενώ αραβικές νότες συναντούν παραδοσιακούς ήχους του Καυκάσου.

Στο πλαίσιο του «Keep on -JAZZ and beyond» θα πραγματοποιηθούν δύο ακόμη συναυλίες από τα ίδια μουσικά σχήματα, στις 22 και 23 Ιουνίου, στην περιοχή Καπάνι (Αγορά Βλάλη-Κομνηνών, Εγνατίας, Αριστοτέλους και Μενεξέ), στη 1 μετά το μεσημέρι, ενώ παράλληλα θα υλοποιηθούν εργαστήρια με τη συμμετοχή των ξένων καλλιτεχνών, στο Κέντρο Μουσικής (Κουντουριώτου 17), με ελεύθερη είσοδο για τους μουσικούς και σπουδαστές της πόλης.

Οι τιμές των εισιτήριων ορίζονται στα 10 ευρώ το κανονικό και 6 ευρώ το μειωμένο, ενώ στις 21 Ιουνίου 2017 (Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής) η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Keywords
Τυχαία Θέματα