Γερμανοί αεραθλητές απολαμβάνουν το Μυθικό βουνό

20:01 20/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Εντυπωσιασμένοι από την παραμονή τους στην Ελλάδα και ειδικότερα από τους Νομούς Λάρισας και Πιερίας, δήλωσαν οι δεκάδες αεραθλητές από την Γερμανία όπου εδώ και μια εβδομάδα απολαμβάνουν τα μαγευτικά τοπία του μυθικού βουνού.

Την περασμένη Δευτέρα συνοδευόμενοι από τον εκπαιδευτή αεραθλητών Αστέριο Μακροβασίλη , βρέθηκαν στο Αεραθλητικό Κέντρο Ολύμπου που βρίσκεται πάνω από το χωριό Καλύβια Ελασσόνας και διαθέτει πολύ καλή πίστα απογείωσης -6 χιλιόμετρα χωματόδρομου από το χωριό στη θέση Τουρτοφωλιά και σε υψόμετρο

1240 μ. και χώρο προσγείωσης με πολλές εναλλακτικές δυνατότητες -600 μ.

Εκεί τους περίμεναν ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Παιδής μαζί με τον Στέλιο Δημότσιο, πρωταθλητή στίβου, στέλεχος της Περιφέρειας Θεσσαλίας καθώς και μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Καλυβίων «ο Χρηστάκης», ο πρόεδρος Θανάσης Γκόλτσιος, ο αντιπρόεδρος Θωμάς Βαρνάς και ο δημοτικός σύμβουλος Ελασσόνας Θανάσης Γεροφωκάς οι οποίοι τους ευχαρίστησαν για την παρουσία τους εκεί και ζήτησαν να ενημερωθούν εάν είναι ευχαριστημένοι από τις συνθήκες του εν λόγου Αεραθλητικού Κέντρου Ολύμπου.

Τόσο οι Γερμανοί αεραθλητές όσο και ο Αστέριος Μακροβασίλης που ασχολείται εδώ και είκοσι χρόνια με την εκπαίδευση νέων αεραθλητών εξέφρασαν την ικανοποίηση τους, δηλώνοντας ότι πρόκειται για την καλύτερη περιοχή στον κόσμο για απογείωση και προσγείωση, ωστόσο υπολείπεται σε υποδομές που θα δώσουν τη δυνατότητα να διεξάγονται στην περιοχή και αγώνες.

Στο παρελθόν πραγματοποιήθηκαν αγώνες πανελλήνιοι αλλά και παγκόσμιοι, με τους αθλητές να δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι από τις συνθήκες πτήσεις.

Η περιοχή είναι προσβάσιμη. Ο δρόμος, του οποίου η κατασκευή είναι σε εξέλιξη, είναι πεπλατυσμένος και ασφαλτοστρωμένος κατά το ήμισυ, ενώ το υπόλοιπο του στρωμένο με 3A.

Η διαδρομή είναι ιδιαίτερης ομορφιάς καθώς ανεβαίνοντας νιώθεις να πλησιάζεις τον Όλυμπο που υψώνεται μεγαλοπρεπής, ενώ η θέα σε όλη τη διαδρομή και στον προορισμό είναι πανοραμική. Αυτό σε συνδυασμό με τα πανέμορφα τοπία, που απολαμβάνει ο αεραθλητής , όταν πετάει ψηλά, κάνουν το βουνό των θεών ,σημείο συχνών συναντήσεων των αεραθλητών απ’ όλο τον κόσμο.

Εξίσου, σημαντικό σημείο και αγαπημένο για τους αεραθλητές είναι και η τοποθεσία του Προφήτη Ηλία στον Παλαιό Παντελεήμονα, για αλεξίπτωτο πλαγιάς – παραπέντε καθώς ο αιωροπτεριστής μπορεί να απολαύσει μοναδικά τοπία πάνω από τα βουνά των θεών και των Μουσών, ιστορικά μνημεία και όμορφες ακτές.

Την εμπειρία αυτή ζούνε αυτές τις ημέρες οι Γερμανοί αεραθλητές που διαμένουν στα παράλια του Πλαταμώνα και της Λεπτοκαρυάς και καθημερινά ανεβαίνουν στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στον Παλαιό Παντελεήμονα και απολαμβάνουν με τις πτήσεις τους το φυσικό κάλλος του Ολύμπου, με τη μοναδική θέα προς το Κάστρο του Πλαταμώνα, τους παραδοσιακούς οικισμούς και τις μοναδικές ακτές της Πιερίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα