Σουβλάκι: Ποιο κρέας χρησιμοποιείται για την παρασκευή του και τι να προσέχουμε

Το σουβλάκι είναι το δημοφιλέστερο φαγητό των Ελλήνων, πόσοι όμως γνωρίζουν ποιο είδος κρέατος χρησιμοποιείται για την παρασκευή του; Οι περισσότεροι θεωρούν πως φτιάχνεται από οποιοδήποτε κομμάτι κρέατος, η αλήθεια είναι, όμως ότι χρησιμοποιούνται συγκεκριμένα κομμάτια.

Όπως διαβάζουμε στο itrofi.gr, είτε πρόκειται για χοιρινά σουβλάκια, είτε για σουβλάκια κοτόπουλου, η παρασκευή τους είναι τυποποιημένη. Για τα σουβλάκια κοτόπουλου χρησιμοποιούνται όλα τα μέρη του κοτόπουλου ξεκοκαλισμένα, ενώ για τα χοιρινά σουβλάκια χρησιμοποιείται πανσέτα, σπανιότερα

σπάλα.

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα σουβλάκια είναι ίδια, καθώς η ποιότητά τους εξαρτάται από την πρώτη ύλη, το πόσο λίπος έχουν, αλλά και το αν είναι χειροποίητα. Σε γενικές γραμμές, όμως, τα κρέατα που χρησιμοποιούνται είναι αρκετά λιπαρά με εξαίρεση τα σουβλάκια από στήθος κοτόπουλου που περιέχουν ελάχιστο ποσοστό λίπους.

Από τις ίδιες πρώτες ύλες, αφού πρώτα έχουν κιμαδοποιηθεί, παρασκευάζονται και τα κεμπάπ και μπιφτέκια, τα οποία σπάνια περιέχουν κομμάτια από μοσχάρι ή αρνί. Από τα ίδια κομμάτια και κυρίως από τα πιο λιπαρά μέρη παρασκευάζεται και ο γύρος.

Τι να προσέχουμε

Για να βεβαιωθούμε ότι το σουβλάκι που τρώμε είναι καλής ποιότητας, επιλέγουμε ένα κατάστημα που έχει μεγάλη κίνηση που σημαίνει ότι το κρέας καταναλώνεται πιο γρήγορα.

Αποφεύγουμε το υπερβολικά καρυκευμένο κρέας γιατί αυτό σημαίνει ότι πιθανόν ο μάγειρας να θέλει να κρύψει ατέλειες ή να καλύψει περίεργες μυρωδιές του κρέατος που ίσως έχει προκληθεί από κάποια αλλοίωση.

Keywords
Αναζητήσεις
souvlaki ti kreas
Τυχαία Θέματα