Γενναίες αποφάσεις από όλους ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας από το Βερολίνο

09:01 17/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μία εβδομάδα σημαντικών επαφών του Πρωθυπουργού στην Ευρώπη ολοκληρώνεται σήμερα Σάββατο, με τη συνάντηση που θα έχει με αντιπροσωπεία της γερμανικής Αριστεράς και την ομιλία του στο 5ο Συνέδριο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Βερολίνο.

Προβληματισμός Τσίπρα προς Μέρκελ για τη στάση του ΔΝΤ (video)

Κατά τη χθεσινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα

με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, συζητήθηκαν οι ευρω-τουρκικές σχέσεις, το προσφυγικό και το Κυπριακό, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της οικονομίας.

«Ο,τι και αν αποφασίσει να κάνει το ΔΝΤ, το σίγουρο είναι ότι νέα μέτρα μετά τη λήξη του προγράμματος είναι κοινωνικά και οικονομικά καταστροφικά, και δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά», διεμήνυσε ο κ. Τσίπρας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Πρωθυπουργός ζήτησε να ολοκληρωθεί εγκαίρως η δεύτερη αξιολόγηση και εξέφρασε τον προβληματισμό του για τη στάση του ΔΝΤ, ενώ για τα μέτρα κοινωνικής στήριξης τόνισε ότι ήταν απαραίτητα για όσους έχουν υποφέρει στα οκτώ χρόνια της κρίσης και συνιστά υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης.

Η Ελλάδα περνάει μία δύσκολη περίοδο και θέλουμε να τη στηρίξουμε, αλλά οι αποφάσεις λαμβάνονται από τους θεσμούς, σημείωσε από την πλευρά της η Άγκελα Μέρκελ.

Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε πως η γερμανική πλευρά φέρεται ότι δεν επιθυμεί την καθυστέρηση της αξιολόγησης και την αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης, ενώ παράλληλα, απέρριψε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Keywords
Τυχαία Θέματα