Γάμοι Γερμανών και Σουηδών τον Σεπτέμβριο στα Μεσάγγαλα

15:49 10/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μετά την Σκιάθο, την Σκόπελο και την Αλόννησο που προσελκύουν τα νέους άλλων χωρών να τελέσουν τους γάμους τους, άλλη μια τουριστική περιοχή της Θεσσαλίας και ειδικότερα τα παράλια των Μεσαγγάλων του Δήμου Τεμπών προστέθηκαν στη λίστα των ξένων για την τέλεση του μυστηρίου.

Αυτό επεσήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας και υπεύθυνος για θέματα τουρισμού κ. Θανάσης Παιδής ο οποίος εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την τουριστική κίνηση στην περιφέρεια που φαίνεται ότι έκανε μια προσεγμένη και μεθοδευμένη δουλειά στις εκθέσεις του εξωτερικού στις οποίες πήρε μέρος προκειμένου να ενημερώσει

και να προβάλει τα τουριστικά αξιοθέατα της Θεσσαλίας.

Το ξεκίνημα της κουβέντας με τον κ. Παιδή στην ΕΡΤ Λάρισας έγινε για τα παραδοσιακά πανηγύρια με αφορμή την γιορτή του δεκαπενταύγουστου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Θανάση Παιδή έχουν ως εξής:

Χαρακτηριστικό των πανηγυριών ήταν τα πολυφωνικά τραγούδια κάτι που σιγά – σιγά επανέρχεται, χαίρομαι που η νέα γενιά έχει αρχίσει να συμμετάσχει σε αυτό, είναι τα έθιμα και ο πολιτισμός μας που δεν πρέπει να αφήσουμε να χαθεί με τίποτα.

Η περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους σε όλα σχεδόν τα χωριά που προσπαθούν να διατηρήσουν τα έθιμα και τις παραδόσεις μέσα από συνδιοργανώσεις που κάνουμε σε διάφορες πολιτιστικές οργανώσεις.

Το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου μπορεί να εξυπηρετήσει την Θεσσαλία, την Στερεά Ελλάδα και την Πιερία. Η περιφέρειας Θεσσαλίας δεν έχει καμία σχέση όσον αφορά το αεροδρόμιο αυτό, το υποστηρίξαμε, το θέλουμε να λειτουργήσει αλλά δεν έχουμε καμία δικαιοδοσία. Είναι γεγονός ότι μεγάλες τουριστικές υποδομές εκτός από την Σκιάθο που μπορούν αν «σηκώσουν» πτήσεις δεν υπάρχουν στην Θεσσαλία, υστερούμε σε θέματα υποδομών.

Στόχος μας είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Φέτος και στα παράλια της Λάρισας θα έχουμε τουρίστες έως αρχές Οκτωβρίου. Στο Κόκκινο Νερό θα έχουμε κυρίως Πολωνούς τουρίστες. Είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων των φορέων και καλή συνεργασία που έχουμε με τους επαγγελματίες του τουρισμού θα πρέπει να συνεχιστεί, ο κόσμος αυτός «διψά» για εκπαίδευση και χρειάζεται εκπαίδευση, θα πρέπει να αξιοποιήσουν όλες τις καινούργιες τεχνολογίες που υπάρχουν.

Στα Μεσάγγαλα τον Σεπτέμβριο θα έχουμε γάμους από την Γερμανία και τη Σουηδία, είναι γεγονός ευχάριστο, υπάρχει κινητικότητα της περιοχής, περιμένουμε το σχέδιο marketing προβολής Θεσσαλίας, υπάρχει ενιαία ταυτότητα προβολής σαν Θεσσαλία. Υπάρχει το «mythessaly.com” όπου μπορούν οι επαγγελματίες της περιοχής να μπαίνουν στην πλατφόρμα και να κατεβάζουν και πληροφοριακό υλικό αλλά και υλικό προβολής, φωτογραφίες, video και logo.

Το Ισραήλ είναι χώρα με 10 εκατομμύρια κόσμο, η οποία γεωγραφικά είναι απομονωμένοι, ταξιδεύουν στο εξωτερικό πέντε φορές το χρόνο περίπου για να κάνουν τις διακοπές, ξοδεύουν ένα ποσό από 2500 έως 3000 ευρώ και αυτό που τους λείπει και θέλουν να δούνε είναι το πράσινο και τα νερά. Και γι αυτό εμείς είμαστε για το Ισραήλ ο πιο κοντινός πράσινος προορισμός.

Keywords
Τυχαία Θέματα