Πύρινα μέτωπα σε Πρέσπες και Αρκαδία- Υπό έλεγχο στο Άλσος Καισαριανής – Ο χάρτης

14:42 10/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ελέγχεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε γύρω στις 2 το μεσημέρι στο άλσος πίσω από το Σκοπευτήριο της Καισαριανής, στη συμβολή των οδών Θεοτοκοπούλου και Κρυστάλλη. Η φωτιά σύμφωνα με την Πυροσβεστική έκαψε κυρίως ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν σαράντα πυροσβέστες με 15 οχήματα ενώ έχουν μεταβεί και 18 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Άλλο πύρινο μέτωπο άναψε στο Βροντερό Πρεσπών, όπου επιχειρούν 17 πυροσβέστες με 7 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα. Επίσης συνεχίζεται η φωτιά σε Γορτυνία Αρκαδίας ενώ υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στα Αμπέλια Αγρινίου. Υπό έλεγχο

τέθηκε στις 6 το πρωί η φωτιά στο Βουρκάρι της Τζιάς. Ελέγχεται και η πυρκαγιά στο Ζέλι Αταλάντης Φθιώτιδας.

EUROKINISSI / ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΡΑΚΟΖΙΔΗΣ

O πολύ δυνατός αέρας δημιουργούσε πρόβλημα στην Καισαριανή. Στον τόπο της πυρκαγιάς κάνουν ρίψεις από αέρος δύο ελικόπτερα, ενώ έχει δοθεί εντολή να μεταβούν άλλα δύο.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, σε δασική έκταση, στην περιοχή Αμπέλια Αγρινίου. Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 15 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με 12 άτομα, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά και να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις. Επίσης, το έργο των πυροσβεστών συνδράμουν δύο οχήματα του δήμου και δύο μηχανήματα.

Μάχη με πύρινα μέτωπα και στη Τζιά -Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και την Πέμπτη (video)

Τα ξημερώματα κατέφθασε πλοιάριο από τον Πειραιά με πεζοπόρο τμήμα προκειμένου να ενισχύσει τις δυνάμεις πυρόσβεσης ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονταν οχήματα αν χρειαστεί να μετέβαιναν σήμερα το πρωί με το πλοίο της γραμμής από το Λαύριο.

Η φωτιά έκαιγε κοντά στα σπίτια πάνω από το Βουρκάρι και αντιμετωπίστηκε από ένα πυροσβεστικό όχημα με έναν πυροσβέστη και έναν εθελοντή και τέσσερα οχήματα του δήμου.

Στο μεταξύ, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Λέσβο και Χίο προειδοποιεί για σήμερα Πέμπτη η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας.

Και αύριο Παρασκευή οι άνεμοι θα είναι ισχυροί , σε αρκετές περιοχές, όπως βλέπετε στον χάρτη.

Πηγή: Α’ Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα