Γαλλία: Οκτώ νέες συλλήψεις για την επίθεση της 14ης Ιουλίου

16:51 20/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Oκτώ νέες συλλήψεις σε σχέση με την επίθεση που στις 14 Ιουλίου άφησε 86 νεκρούς και πάνω από 300 τραυματίες, ανακοίνωσαν οι γαλλικές αρχές, αναφέροντας ότι οι ύποπτοι είναι «Γάλλοι της Τυνησίας». Το αποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος (IS) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Και οι οκτώ ύποπτοι συνελήφθησαν στην περιοχή Alpes-Maritimes στη νοτιοανατολική Γαλλία.

Ωστόσο, η αστυνομία δεν έχει ακόμη βρει

αποδεικτικό στοιχείο που να συνδέεει με το Ισλαμικό Κράτος τον Γαλλο-Τυνήσιο Mohamed Lahouaiej, ο οποίος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από την αστυνομία αφού προηγουμένως είχε σκορπίσει το θάνατο οδηγώντας το φορτηγό των 19 τόνων στην παραλιακή της Νίκαιας.

Η επίθεση της Νίκαιας ήταν τρίτη μεγάλη τρομοκρατική επίθεση της Γαλλίας σε 18 μήνες με απολογισμό 130 νεκρούς. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης παραμένει σε ισχύ στη Γαλλία από την επίθεση του περασμένου Νοεμβρίου.

Την εκτίμηση ότι η προϊούσα κατάρρευση του Ισλαμικού Κράτους θα έχει ως αποτέλεσμα την επιστροφή πολλών μαχητών του ISIS στην Ευρώπη, γεγονός που αυξάνει δραματικά την τρομοκρατική απειλή σε χώρες όπως το Βέλγιο, προβάλλει στο σημερινό φύλλο της η βελγική εφημερίδα De Morgen.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ-France-24

Keywords
Τυχαία Θέματα