Γαλλία-καταιγίδα Eleanor: 200.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα – Ακυρώσεις πτήσεων στην Ολλανδία

13:22 3/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Διακόσιες χιλιάδες νοικοκυριά είναι ήδη χωρίς ηλεκτροδότηση στη Γαλλία, μετά την έλευση της καταιγίδας Eleanor στη Βρετάνη, την Μάγχη, τη Βόρεια Γαλλία και την περιφέρεια του Παρισιού που συνοδεύεται από ανέμους ταχύτητας μεγαλύτερης των 120 χιλιομέτρων την ώρα, ανακοίνωσε η Enedis, η εταιρεία που διαχειρίζεται το ηλεκτρικό

δίκτυο της Γαλλίας.

Οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο μέχρι στιγμής είναι η Νορμανδία, η Πικαρδία, η Λορένη, το Ιλ-ντε-Φρανς, η Καμπανία-Αρντέν, το Νορ-Πα-ντε-Καλέ.

Η καταιγίδα προερχόμενη από τη βόρεια Ιρλανδία έπληξε την Γαλλία τη νύκτα και περί τα πενήντα διαμερίσματα της χώρας έχουν τεθεί σε κατάσταση υψηλής επιφυλακής.

Είναι η τέταρτη καταιγίδα που πλήττει τη Γαλλία από τις αρχές του Δεκεμβρίου, μετά τις Ana, Bruno και Carmen. Η καταιγίδα θα κινηθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας προς το βορειο-ανατολικό τμήμα της χώρας και προς την Κορσική.

Άμστερνταμ: Προβλήματα και στο αεροδρόμιο Σίπχολ

Καταιγίδα προκάλεσε διακοπή σήμερα Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2017 στην εναέρια κυκλοφορία στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ με αποτέλεσμα πολλές πτήσεις να ματαιωθούν ή να καθυστερήσουν.

Αεροπορικές εταιρείες έχουν ματαιώσει από το πρωί 176 από τις συνολικά 1.200 εισερχόμενες και εξερχόμενες πτήσεις, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του εθνικού ολλανδικού αερολιμένα.

Ο αριθμός των πτήσεων που ματαιώθηκαν αναμένεται να αυξηθεί καθώς η καταιγίδα θα ενισχυθεί στη διάρκεια της ημέρας με ανέμους η ταχύτητα των οποίων θα φθάνει έως και 120 χλμ την ώρα. Το αεροδρόμιο ανακοίνωσε επίσης ότι οι πτήσεις που δεν ματαιώθηκαν είχαν καθυστέρηση κατά μέσο όρο μιας ώρας.

Το Σίπχολ είναι το τρίτο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ευρώπης σε ετήσιο συνολικό αριθμό επιβατών μετά το Χίθροου του Λονδίνου και το Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα