Γαλλία: Εσωκομματικά πυρά κατά Φιγιόν – Τον «ανεβάζουν» οι δημοσκοπήσεις

14:14 14/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Την 1η Φεβρουαρίου … μας ζητήσατε να περιμένουμε άλλες 15 ημέρες με την πεποίθηση ότι η κατάσταση θα αποσαφηνιζόταν με ευνοϊκό τρόπο», αναφέρεται σε ανοικτή επιστολή που υπογράφεται από περίπου 40 βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος της Γαλλίας που επανέρχονται στο σκάνδαλο «Penelope Gate», το οποίο εκτόπισε τον υποψήφιο της Δεξιάς Φρανσουά Φιγιόν από φαβορί των προεδρικών εκλογών.

Τονίζοντας ότι οι κατηγορίες περί αργομισθίας της συζύγου του Φιγιόν «μένουν αναπάντητες», οι βουλευτές του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, αρχικά

κάλεσαν έκτακτη συνεδρίαση για το θέμα εντός της ημέρας, στη συνέχεια ωστόσο φέρεται να υπαναχώρησαν.

Ωστόσο, ο επικεφαλής των βουλευτών, Ζορζ Φενέκ, θερμός υποστηρικτής του πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί, επέμεινε ότι «πρόκειται για κρίση που δοκιμάζει την αξιοπιστία του Ρεπουμπλικανικού κόμματος ενόψει των εκλογών».

Στο μεταξύ, νέα δημοσκόπηση του ινστιτούτου Opinionway για τις προεδρικές εκλογές φέρει την ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν να προηγείται με 27% στον πρώτο γύρο της αναμέτρησης, έναντι 22% για τον Μακρόν και 20% για τον Φιγιόν.

Στον δεύτερο γύρο, πάντα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Μακρόν κερδίζει την Λεπέν με 64% έναντι 36%.
Ο Φιγιόν κερδίζει επίσης την ακροδεξιά υποψήφια στον δεύτερο γύρο, αλλά με πολύ μικρότερη διαφορά, 59% έναντι 41%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Opinionway.

ΠΗΓΗ:REUTERS,ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα