Γ. Στουρνάρας: "Έχουμε φτάσει κοντά αλλά δεν γνωρίζω αν θα ολοκληρωθεί σήμερα η διαπραγμάτευση"

12:51 17/3/2014 - Πηγή: ΕΡΤ
Τις τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα συζήτησε σήμερα Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον υπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών και σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκινήσει η νέα και τελική διαπραγμάτευση του Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας.Ο υπουργός
Οικονομικών κ. Ιωάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων αν θα ολοκληρωθεί σήμερα Δευτέρα η διαπραγμάτευση με την τρόικα δήλωσε "Έχουμε φτάσει κοντά. Αλλά δεν γνωρίζω αν θα ολοκληρωθεί".

«Είμαστε πολύ κοντά στο να μπορέσουμε να κλείσουμε», υπογράμμισε σε δηλώσεις του το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά και είναι αποφασισμένη να πετύχει τους στόχους της.

Οι νέες συνομιλίες θα ξεκινήσουν σήμερα Δευτέρα μετά το μεσημέρι. Στα ανοιχτά θέματα, κυριότερο όλων θεωρείται το ποσό που θα διατεθεί ως κοινωνικό μέρισμα από το πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ με συμβιβαστικές λύσεις αναμένεται να διευθετηθούν οι άλλες εκκρεμότητες που αφορούν την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.

Διαβάστε ακόμη: Αισιοδοξία για θετική έκβαση στις διαπραγματεύσεις με την τρόϊκα
Keywords
Τυχαία Θέματα