Γ. Στασινός: Στο 60-70% η ανεργία στους μηχανικούς

21:56 13/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο 60-70% έχει «σκαρφαλώσει» η ανεργία στην επαγγελματική τάξη των μηχανικών, τα τελευταία χρόνια.

Το γεγονός αυτό καθιστά το επάγγελμα, τον πιο «καταπονημένο» επιστημονικό κλάδο της χώρας, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ελλάδος, κ. Γιώργος Στασινός, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στο Βόλο – στο πλαίσιο περιοδείας του σε όλες τις Θεσσαλικές πόλεις – και έλαβε μέρος στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Μαγνησίας.

Παράλληλα, ο κ. Στασινός

επισήμανε ότι παρατηρούνται προβλήματα σε δύο νομοσχέδια που ετοιμάζει η κυβέρνηση, τα οποία, αν δεν λειτουργήσουν σωστά ο κλάδος θα βρεθεί αντιμέτωπος με την πλήρη καταστροφή του.
Ο κ. Στασινός ανέφερε ότι πρόσφατα ψηφίστηκε ο νόμος 4412 για τις δημόσιες συμβάσεις, που δεν μπορεί να εφαρμοστεί, διότι δεν έχουν βγει τα πρότυπα τεύχη δημοπράτησης, ενώ συμπλήρωσε, ότι το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά έργα,ωτο νέο τρόπο έκδοσης αδειών, τον οικοδομικό διαγωνισμό και τα αυθαίρετα, που βγήκε σε διαβούλευση, αλλάζει όλο το τοπίο.

Εξάλλου, χαρακτήρισε την ανεργία ως μείζον πρόβλημα των μηχανικών, καθώς, παρότι το ποσοστό δεν μπορεί να υπολογιστεί στην πράξη, το ΤΕΕ το υπολογίζει σε 60-70%.
Ενόψει των εκλογών του ΤΕΕ ο κ. Στασινός είπε ότι κάνει προσπάθεια να επανεκλεγεί πρόεδρος και να ολοκληρώσει ένα έργο που ξεκίνησε προ ενός έτους, ενώ ζήτησε τη στήριξη των μηχανικών προς την κατεύθυνση αυτή.
Η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας, κ. Νάνσυ Καπούλα από την πλευρά της, χαρακτήρισε τον κ. Στασινό άξιο συνάδελφο, που έδωσε σημαντική μάχη τον τελευταίο 1,5 χρόνο στο ΤΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα