Γ. Κλαπάκης: Αιφνίδιος ο θάνατος του κρατούμενου – Δεν είχε αναφέρει πρόβλημα υγείας (audio)

12:56 8/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες το απόγευμα μέσα στο κελί του και ενώ συνομιλούσε με ένα ομοεθνή του, ένας 63χρονος Ρουμάνος, που είχε προσαχθεί στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κρήτη 1 στην Αγιά, για να εκτίσει μικρή ποινή που αφορούσε σε κλοπή που διέπραξε στην Αθήνα.

Για αιφνίδιο θάνατο από παθολογικά αίτια έκανε λόγο σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο Δ/ντής του Σωφρονιστικού Καταστήματος, Γιάννης

Κλαπάκης.
Ο κρατούμενος δεν είχε προηγούμενες καταδίκες σε βάρος του, ανέφερε ο κ. Κλαπάκης για να προσθέσει ότι ο άτυχος άνθρωπος μεταφέρθηκε στην Κρήτη με εντολή της Εισαγγελίας Πειραιά, στις 4 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα πάντα με τον Διευθυντή των Φυλακών, ο 63χρονος εξετάστηκε από τη γιατρό των φυλακών, η οποία δεν διαπίστωσε κάποιο πρόβλημα υγείας ενώ και ο ίδιος ο κρατούμενος δεν ανέφερε κάποιο ιατρικό πρόβλημα.

Χθες το πρωί η γιατρός τον ξανακάλεσε στο ιατρείο, προκειμένου να προχωρήσει και σε αιματολογικές εξετάσεις, κάτι που στάθηκε αδύνατο, αφού δεν μπορούσε να βρει φλέβα. Έτσι αποφασίστηκε να κάνει τις προβλεπόμενες εξετάσεις τις επόμενες ημέρες στο Νοσοκομείο Χανίων.
Ο ίδιος, γι άλλη μια δεν ανέφερε ότι αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας, τόνισε ο κ. Κλαπάκης για να προσθέσει ότι ο άτυχος άνθρωπος έχασε τις αισθήσεις του το ίδιο απόγευμα μέσα στο κελί του, την ώρα που συνομιλούσε με ομοεθνή συγκρατούμενό του.

Άμεσα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Αν και είμαστε σε αναμονή της επίσημης ιατροδικαστικής έκθεσης, ανέφερε ο κ. Κλαπάκης, είμαστε βέβαιοι ότι ο άνθρωπος πέθανε από κάποιο αιφνίδιο παθολογικό πρόβλημα.

Ακούστε τη συνέντευξη:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου – Ηλεκτρονική Επεξεργασία: Άρτεμις Κατράκη

Keywords
Τυχαία Θέματα