Εκδίδουν υπόδικο παρά τα πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας

Στην Ελλάδα εκδίδεται, παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και παρά τις γνωματεύσεις που έχει εκδώσει το ιατρικό συμβούλιο, και χωρίς να υπογράφει την ανάληψη ευθύνης για την υγεία του, 60χρονος υπόδικος, ο οποίος μέχρι σήμερα, Παρασκευή, κρατείτο στις κεντρικές φυλακές.

Σύμφωνα με την καταγγελία της αδερφής αλλά και της δικηγόρου που χειρίστηκε την υπόθεση, ο υπόδικος Αντρέας Γεωργίου, μετά από απόφαση του Υπουργείου, εκδίδεται στις ελληνικές Αρχές, καθώς εκκρεμεί γι’ αυτόν ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Συγκεκριμένα,

μετά από απόφαση του Δικαστηρίου και σύμφωνα με την καταγγελία, ο υπόδικος κλήθηκε να υπογράψει ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη της μεταφοράς του στην Αθήνα αεροπορικώς, με τις κυπριακές Αρχές, την αεροπορική εταιρία, αλλά και τον γιατρό που τον συνοδεύει, να αποποιούνται των ευθυνών τους.

Ωστόσο, ο ασθενής αρνείται να υπογράψει.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive, οι διαδικασίες μεταφοράς του βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, με τον υπόδικο να βρίσκεται στον δρόμο για το αεροδρόμιο Λάρνακας.

Πάντως, σε επιστολή του προς τη δικηγόρο, το Υπουργείο Δικαιοσύνης καλεί τον 60χρονο να συνεργαστεί με τις Αρχές της Δημοκρατίας και να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Δικαστηρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα