Γ. Κατρούγκαλος: «Η κυβέρνηση προχώρησε σε τίμιο συμβιβασμό»

21:27 3/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

“Στις διαπραγματεύσεις ήμασταν δέκτες παράλογων απαιτήσεων από το ΔΝΤ” υποστήριξε ο αν. Υπουργός Εξωτερικών Ευρωπαϊκών υποθέσεων κ. Γιώργος Κατρούγκαλος από τη Λάρισα όπου βρέθηκε καλεσμένος του ΣΘΕΒ και υποστήριξε πως η κυβέρνηση προχώρησε “σε ένα τίμιο συμβιβασμό που έχει ως βασικό χαρακτηριστικό όποια μέτρα και να παρθούν στο τέλος, το αποτέλεσμα να μην έχει ούτε ένα πρόσθετο μέτρο λιτότητας”.
Ο κ. Κατρούγκαλος συμφώνησε

πως η χώρα βρίσκεται στην πιο δύσκολη φάση της διαπραγμάτευσης, λέγοντας χαρακτηριστικά “ο διάβολος πάντα κρύβεται στις λεπτομέρειες”.

Εκτίμησε πως τα μέτρα και τα αντίμετρα θα ψηφιστούν από την Ελληνική βουλή, θα ισχύσουν όμως από το 2019 με βασική προτεραιότητα “την προστασία των αδυνάτων, των κατώτερων και μεσαίων στρωμάτων» και υποστήριξε πως στο τέλος αυτής της προσπάθειας “θα δώσουμε την ανάσα ζωής που χρειάζεται η ελληνική κοινωνία και οικονομία”.

Ο αν. Υπουργός Εξωτερικών και πρώην Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, απάντησε και σε όσους ασκούν κριτική υποστηρίζοντας πως “η μεταρρύθμιση Κατρούγκαλου έχει καταρρεύσει” λέγοντας ότι τα “ίδια τα στοιχεία της ΕΣΕΕ δείχνουν πως το 80% του κλάδου τους είχαν λιγότερες εισφορές ενώ ανάλογα είναι τα στοιχεία των Επιμελητηρίων”.
“Η μεταρρύθμιση αυτή είχε αργήσει δεκαετίες. Θεωρώ ότι ήταν σωστή τομή γιατί επιβάλλει ίδιους και τίμιους κανόνες για όλους. Το επίπεδο των συντάξεων σίγουρα δεν είναι υψηλό αλλά μπορούν να γίνουν αλλαγές” σημείωσε κλείνοντας.

Keywords
Τυχαία Θέματα