Γ. Κατρούγκαλος: Δεν επιβάλλαμε οριζόντιες μειώσεις στις συντάξεις (video)

12:12 1/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι συντάξεις δεν κινδυνεύουν, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, υπογραμμίζοντας ότι δεν επιβλήθηκαν οριζόντιες μειώσεις στις συντάξεις, όπως έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Γι’ αυτό το λόγο, σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος, εστάλη ενημερωτικό σημείωμα από το Υπουργείο σε όσους συνταξιούχους θα γίνει μείωση 10% στις επικουρικές τους συντάξεις, προκειμένου να γνωρίζουν το πραγματικό ποσό της παρακράτησης που θα έχουν.
Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι το κατώτατο

ποσό της μηνιαίας δόσης παρακράτησης θα είναι τα 50 ευρώ, ενώ ανέφερε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει σε πόσες δόσεις θα γίνει σε κάθε συνταξιούχο καθώς διαφέρει από Ταμείο σε Ταμείο.

«Το ασφαλιστικό είναι κομμάτι της πρώτης αξιολόγησης κι έχει κλείσει οριστικά, δεν ξαναανοίγει» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «η ασφαλιστική μεταρρύθμιση στηρίχθηκε σε ένα εντελώς νέο σύστημα, με κανόνες ισονομίας για όλους, στο πλαίσιο του οποίου επανϋπολογίστηκαν και οι παλιές συντάξεις». «Το ΔΝΤ ζητούσε αίμα πάντοτε», αλλά το θέμα έκλεισε και αυτό αποδεικνύει ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση ήταν η καλύτερη και μάλιστα στα θεσμικά χαρακτηριστικά που είχε, υπογράμμισε ο κ. Κατρούγκαλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα