Φρίκη στη Νίκαια – Δεκάδες νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες – Ταυτοποιήθηκε ο δράστης – Ελληνίδα αυτόπτης (video+update)

12:15 15/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τουλάχιστον 84 είναι οι νεκροί της τρομοκρατικής επίθεσης που διαπράχθηκε στις 12:15 μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας στη Νίκαια, όπου ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων που είχε συγκεντρωθεί για να δει τα πυροτεχνήματα που εκτοξεύθηκαν λόγω της εθνικής εορτής της Γαλλίας.

Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 120, ανάμεσά τους πολλοί τουρίστες και πολλά παιδιά, οι 18 βρίσκονται σε κρίσιμη

κατάσταση. Σύμφωνα με το ελληνικό προξενείο στη Νίκαια, δεν υπάρχουν Έλληνες ανάμεσα στους νεκρούς ή τους τραυματίες, αν και η ταυτοποίηση των θυμάτων συνεχίζεται. Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμμία αναζήτηση Έλληνα υπηκόου από συγγενή του στις προξενικές μας αρχές στην περιοχή. Οι Έλληνες που κατοικούν στη Νίκαια, το Μονακό και την Κυανή Ακτή αριθμούν περί τις 2.500, στους οποίους προστίθενται και οι φοιτητές. Οι τελευταίοι, όπως και οι περισσότεροι από τους μόνιμους κατοίκους έχουν επιστρέψει για διακοπές στην Ελλάδα.

Το χρονικό και τα νεώτερα

Ο 31χρονος δράστης που σκοτώθηκε από τις αρχές, ταυτοποιήθηκε και ήταν Γάλλος τυνησιακής καταγωγής. Ο οδηγός του φορτηγού που έκανε την αιματηρή επίθεση στη Νίκαια, ήταν γνωστός στη γαλλική αστυνομία για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, χωρίς ωστόσο, να έχει εντοπιστεί ή να είναι γνωστός στις μυστικές υπηρεσίες, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα