Φράγμα στο οροπέδιο Καθαρού

10:11 3/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η κατασκευή φράγματος στη θέση «Τσιμπιστή» στο Οροπέδιο Καθαρού, ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, που θα δώσει ώθηση στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή της Κριτσάς, ήταν το θέμα που συζητήθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Αντιπεριφέρεια Λασιθίου.

Αποφασίστηκε η σύνταξη διαχειριστικού σχεδίου για το Οροπέδιο Καθαρού, που θα στηριχθεί στη μελέτη του ΓΕΩΤΕΕ για την υλοποίηση του έργου και την αντιμετώπιση ζητημάτων που σχετίζονται με την περιοχή.
Ο

δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός, σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων τόνισε: «Είναι γεγονός ότι η μελέτη του ΓΕΩΤΕΕ, αποτελεί μπούσουλα στον οποίο μπορεί να στηριχθεί η υλοποίηση του έργου. Ωστόσο η μελέτη αυτή θα πρέπει να επικαιροποιηθεί, δεδομένου ότι από το 2000 που έχει συνταχθεί έως σήμερα, έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα στην περιοχή. Σε σύντομο χρόνο σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια θα πραγματοποιηθεί μία δεύτερη σύσκεψη, πολιτικού χαρακτήρα, προκειμένου επί της ουσίας να λάβουμε αποφάσεις για θέματα που χρονίζουν και ζητούν άμεσες απαντήσεις».
Στη σύσκεψη εκτός από τον κ. Ζερβό πήραν μέρος η αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, Πελαγία Πετράκη, ο υπεύθυνος του τμήματος Γεωποικιλότητας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, Μπάμπης Φασουλάς , ο Μιχάλης Δρετάκης από το τμήμα οικολογίας και διαχείρισης περιβάλλοντος, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κριτσάς, Νίκος Ζαχαριάδη, και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Keywords
Τυχαία Θέματα