Κομοτηνή: ΕΡΤ ΕΙδήσεις 3-3-2017

08:56 3/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κυβέρνηση-Πολιτική
Aναβολή επίσκεψης Αντωνοπούλου στη Θράκη
Δεν θα παραστεί τελικά αύριο στην εκδήλωση –γιορτή του Δικτύου ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΜ-Θ η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου στην Κομοτηνή.
Επίσης αναβάλλονται και οι υπόλοιπες επισκέψεις σε Αλεξ/πολη και Ξάνθη της κ. Αντωνοπούλου, λόγω της διαδικασίας της αξιολόγησης και των επαφών με τους θεσμούς.

Κοινωνική Οικονομία
Εκδήλωση Δικτύου ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΜ-Θ

για την Αλληλέγγυα Οικονομία
Η εκδήλωση του Δικτύου ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΜ-Θ θα πραγματοποιηθεί κανονικά με την παρουσία των στελεχών του συγκεκριμένου υπουργείου, όπου το πρωΐ θα πραγματοποιηθεί κλειστή σύσκεψη με τα στελέχη του υπουργείου, ενώ το βράδυ από τις 5 έως τις 10 θα ακολουθηθεί το εξής πρόγραμμα:

17.00 – 19.00 Παρουσίαση Θεσμικού πλαισίου για την Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία Ν.4430/2016 και το Γενικό Μητρώο Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, από τα στελέχη του υπουργείου εργασίας.
19.00-20.00 Προβολή Ντοκιμαντέρ και Παρουσίαση καλών πρακτικών «Κοινωνική Οικονομία: Εναλλακτική Λύση».
Στο χώρο της εκδήλωσης στο στέκι της Πολιτιστικής κίνησης θα υπάρχει εκθετήριο προϊόντων και εργαστήρια, «Πώς δημιουργώ μια Κοιν.Σ.Επ.; Πώς γίνεται η μετάβαση των υφιστάμενων Κοιν.Σ.Επ στο νέο μητρώο;», από την ΚΟΙΝΣΕΠ Γαληνός.
«Πώς φτιάχνω ροφήματα και γλυκά του κουταλιού με σιρόπι ζαχαροκάλαμου (πετιμέζι)», από την Κοιν.Σ.Επ. ΓΕΝΙΣΕΑ
«Πώς φτιάχνω ζυμωτό ψωμί με αλεύρι Ζέας», από την Κοιν.Σ.Επ. ΕΠΑΡΚΕΙΑ
Τέλος οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με τη συνοδεία του μουσικού συνόλου Blind Bullets.
Κυβέρνηση-Πολιτική
Επίσκεψη Υπουργού Εσωτερικών στην Ξάνθη
Την ερχόμενη Δευτέρα, θα βρίσκεται στην Ξάνθη ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης για να πραγματοποιήσει συναντήσεις με φορείς της πόλης και αυτοδιοικητικούς, το μεσημέρι.
Το απόγευμα θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε ανοιχτή – κεντρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης στο Ελισσώ ,στις 19:00 μμ.

Επιχειρήσεις
Πρόσκληση για συμμετοχή σε πρόγραμμα πρακτικής άσκησης ανέργων 18-24 ετών
Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης, συμβουλευτικής υποστήριξης και πιστοποίησης προσόντων που απευθύνεται σε ανέργους ηλικίας 18 – 24 ετών στους τομείς (α) της εφοδιαστικής αλυσίδας–logistics, και (β) του εξαγωγικού εμπορίου προϊόντων, υλοποιεί ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος. Το πρόγραμμα αυτό φιλοδοξεί να αμβλύνει το βασικό πρόβλημα στην αγορά εργασίας που είναι η αναντιστοιχία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης προσόντων και δεξιοτήτων εργαζομένων.
Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος, δίνεται η δυνατότητα σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις τέσσερις περιφέρειες του βορειοελλαδικού τόξου (Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Ήπειρος) να απασχολήσουν νέους ηλικίας 18-24 ετών, προσφέροντας θέσεις πρακτικής άσκησης. Οι προσφερόμενες θέσεις πρακτικής αφορούν ειδικότητες συναφείς με τους δύο κλάδους αιχμής, δηλ. την εφοδιαστική αλυσίδα-logistics και το εξαγωγικό εμπόριο.
Κόμματα
Βαρβιτσιώτης-Παναγιωτόπουλος στην Ξάνθη
Η Τοπική Οργάνωση Νέας Δημοκρατίας Ξάνθης, με ανακοίνωσή της προσκαλεί στην πολιτική ομιλία με θέμα, « Νέα Δημοκρατία Ξεκίνημα Αλήθειας και Ελπίδας για την Ελλάδα. Μεταναστευτική Πολιτική σε συνδυασμό με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ».
Ομιλητές θα είναι ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης , πρώην Υπουργός και Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής ΝΔ και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος , πρώην Υπουργός και Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Βουλευτής Καβάλας.
Η εκδήλωση θα γίνει στο Ξενοδοχείο Z-Palace την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 και ώρα 06:30μμ.
«Στον δρόμο του αγώνα για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα»
Παρέμβαση-συγκέντρωση οργανώνει το πρωί (11.00) του Σαββάτου 4 Μαρτίου στην κεντρική πλατεία η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία Ξάνθης .
«Η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καλεί την εργατική τάξη, τους άνεργους και τη νεολαία, να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους. Με μαζικές κινητοποιήσεις, απεργίες και διαδηλώσεις, να ανατρέψουν το κλίμα της υποταγής και της σύγχυσης και να αποδείξουν ότι μπορούν να υπερασπιστούν την ίδια τους τη ζωή», υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εξεδόθη.
Αυτοδιοίκηση
Ημερίδα του Δήμου για τη διαβούλευση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου
Στo πλαίσιo της διαβούλευσης για την εκπόνηση νέου Γ.Π.Σ., ο Δήμος Ξάνθης διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Δημιουργία ψηφιακών χαρτογραφικών υποβάθρων και Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Γ.Π.Σ.) του Δήμου Ξάνθης», σήμερα στην αίθουσα του Ε.Β.Ε Ξάνθης και ώρα: 11.00 π.μ.
Στην ημερίδα θα γίνει η παρουσίαση της σχετικής μελέτης που αφορά στα όρια του πρώην Καποδιστριακού Δήμου δηλαδή την σημερινή Δημοτική Ενότητα Ξάνθης, την Δημοτική Κοινότητα Ευμοίρου και Κιμμερίων και κατόπιν θα ακολουθήσει συζήτηση και διάλογος.
Οι προτάσεις που θα κατατεθούν θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση της μελέτης ώστε να υπάρξει πληρέστερη αντιμετώπιση των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι περιοχές παρέμβασης, αναφέρει σχετικά ο Δήμος
Γ. Πετρίδης «Να αλλάξει ο νόμος για τα αδέσποτα»
Υπαρκτό το πρόβλημα των αδέσποτων στην Κομοτηνή, παραδέχθηκε ο Δήμαρχος Κομοτηναίων, Γιώργος Πετρίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Πετρίδης ο νόμος που ισχύει, δεν βοηθά στην διαχείριση του ζητήματος, που υπάρχει και σε άλλους δήμους της Χώρας.
«Πρέπει να αλλάξει ο νόμος και παράλληλα να ισχύσει η υποχρέωση να υπάρχουν υποχρεωτικά Δημοτικά καταφύγια και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να χρηματοδοτήσει τους Δήμους που δεν έχουν χρήματα, προκειμένου να τα κατασκευάσουν. Εκεί θα συγκεντρωθούν τα αδέσποτα σκυλιά, τα οποία θα ελέγχονται και καλούνται οι Φιλόζωοι να υιοθετήσουν αυτά που μπορούν να υιοθετηθούν.
Αυτό που πρέπει να υπογραμμισθεί είναι οι έλεγχοι που θα πρέπει να γίνονται από τα αρμόδια όργανα, εάν τα δεσποζόμενα σκυλιά διαθέτουν το ειδικό «τσιπάκι», οπότε όταν ο ιδιοκτήτης του το εγκαταλείψει να βρεθεί εύκολα και να αποδοθεί».
Τέλος ο κ. Πετρίδης εξήρε τη στάση της παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο «Σπάρτακος», για τις τεκμηριωμένες προτάσεις του, ως προς την αντιμετώπισή του, μεγάλο τμήμα των οποίων συμπεριλήφθη στις προτάσεις του Δήμου Κομοτηναίων.
Εκπαίδευση
Η Ε.Λ.Μ.Ε. Ξάνθης για την παγκόσμια ημέρα για εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων στις 21 Μαρτίου, η Ε.Λ.Μ.Ε. Ξάνθης αποφάσισε τη διοργάνωση αντιρατσιστικού-αντιφασιστικού διημέρου στις 10 και 11 του μήνα, καθώς και τη συμμετοχή της στην αντιρατσιστική-αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία που θα γίνει στις 18 Μαρτίου.

Σύλλογοι
Εκλογές για νέο Δ.Σ και εκπροσώπων για ΟΚΟΕ στο Σύλλογο Κυπρίων Ν. Ξάνθης
Ο Σύλλογος Κυπρίων Ν. Ξάνθης γνωρίζει στα μέλη του ότι θα διενεργηθούν εκλογικές διαδικασίες στις 5/3/2017 ημέρα Κυριακή και από ώρα 6:00 μ.μ έως 8:00 μ.μ ( η ημερομηνία αυτή είναι και η οριστική ) , για εκλογή νέου διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου και εκλογή των αντιπροσώπων του για την ΟΚΟΕ.Πριν την έναρξη των εκλογικών διαδικασιών θα γίνει απολογισμός του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, από την πρόεδρο Ελένη Χατζηγεωργίου. Οι εκλογικές διαδικασίες θα γίνουν στον χώρο εκδ
Πολιτισμός
Σεμινάριο για πολυπολιτισμικές κοινωνίες
Την ερχόμενη Δευτέρα 6 και Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017, πραγματοποιείται στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, Διήμερο Βιωματικό Σεμινάριο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης με θέμα,
«Η διαχείριση της ετερότητας στις σύγχρονες πολυπολιτισμικές κοινωνίες.
Διαστάσεις, προκλήσεις και προοπτικές, με εστίαση στο χώρο της εκπαίδευσης»

Ο Έλληνας Τούρκος, βιβλιοπαρουσίαση
Οι εκδόσεις Επίκεντρο και βιβλιοπωλείο Δύο της Ξάνθης διοργανώνουν σήμερα το βράδυ στις 8 την παρουσίαση του βιβλίου του Χρίστου Χριστοδούλου:
«Ο Έλληνας Τούρκος» .
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:
Ο ΔΗμοσιογράφος της ΕΡΤ Κομοτηνής, Σαμή Καραμπουγιούκογλου και η εκδότρια της εφημερίδας Εμπρός, Ελένη Διαφωνίδου.

Θεατρική παράσταση «Λιθουανία»
Η θεατρική ομάδα της ΦΕΞ «Παράβασις» παρουσιάζει το μονόπρακτο δράμα του Ρούπερτ Μπρούκ «Λιθουανία» σε σκηνοθεσία της Λίας Δαμιανάκη αύριο και μεθαύριο 09:30μμ Καπναποθήκη ΦΕΞ -Πλάτωνος 27
Το έργο αποτυπώνει την τραγικότητα της ανθρώπινης ύπαρξης που εγκλωβίζεται σε μία σκληρή και άδικη κοινωνική πραγματικότητα. Οι ήρωες, βαθιά τραυματισμένοι, οδηγούνται στην εξαθλίωση και την ψυχική απογύμνωση.
Όταν τολμούν να ονειρευτούν ένα διαφορετικό μέλλον αυτοπαγιδεύονται και συντρίβονται.
Είσοδος 5€ με κρασί, για οικονομική ενίσχυση του μουσείο.
Κρατήσεις θέσεων – πληροφορίες στο τηλ 25410 25421.
Αθλητική Ενημέρωση
Πανελλήνιο μαθητικό πρωτάθλημα σκάκι στην Ξάνθη την Κυριακή
Ο Σκακιστικός Όμιλος Ξάνθης, διοργανώνει στην Αίθουσα του Σκακιστικού Ομίλου Ξάνθης στο Αμοιρίδειο Αθλητικό Κέντρο (Θύρα 4).το 29ο Ατομικό και το 15ο Ομαδικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκάκι Μαθητών-τριων 2017 της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, σύμφωνα με τις σχετικές προκηρύξεις, την Κυριακή
Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενέταξε το σκάκι στα αθλήματα που καλλιεργούνται στο πλαίσιο του σχολικού αθλητισμού στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, νεα δημοκρατια, υπουργείο παιδείας, ξανθη, λύση, blind, συριζα, συμμετοχή, προσφορες, δηλ, νέα, ελλαδα, απεργιες, διαδηλωσεις, βιβλιοπωλείο, δραμα, τηλ, κινηση στους δρομους, υπουργειο εσωτερικων, σταση εργασιας, εφημεριδα δημοκρατια, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 1 μαρτιου, απεργια 2 μαρτιου, απεργια 3 μαρτιου, απεργια 4 μαρτιου, απεργια 8 μαρτιου, απεργια 9 μαρτιου, απεργια 10 μαρτιου, απεργια 17 μαρτιου, αλλαγη ωρας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, υπουργειο δικαιοσυνης, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, τελος του κοσμου, κυπρος εκλογες, αλλαγη ωρας 2013, γιορτη σημερα, δημος ξανθης, ελενη, ημερομήνια, αδεσποτα, γλυκα, δημοκρατια, θεμα, θρακη, ντοκιμαντερ, οικονομια, πλαισιο, προγραμμα, σημερινη, τα νεα, υπουργείο παιδείας, ψωμι, ωρα, αγορα, αγορα εργασιας, ανθρωπινα δικαιωματα, αφορμη, βιβλιο, βραδυ, βρισκεται, γινει, γινεται, γινονται, δευτερα, δηλ, δυνατοτητα, δημος, διημερο, δυτικη μακεδονια, δυτικη, ευκολα, αιθουσα, υπαρχει, εστιαση, εσωτερικων, ετων, ιδια, ηρωες, ισχυει, ιδρυμα, ομιλια, εκδοσεις, κλιμα, κρασι, μακεδονια, μιλτιαδης, νεολαια, ξεκινημα, ξενοδοχειο, ομαδα, ομιλος, ορια, παρουσιαση, πετριδης, πρωι, ροφηματα, συζητηση, συγκεντρωση, συμμετοχή, σιροπι, σκηνοθεσια, σκυλια, σχεδιο, τηλ, τμημα, αλυσιδα, blind, δημοτικα, δικαιωματα, υπουργειο, κυριακη, logistics, οργανα, πληροφοριες, θεσεις, χερια
Τυχαία Θέματα