Φωτιά σε φορτηγό οχηματαγωγό πλοίο BΔ της Ρόδου

23:03 15/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε εγκατάλειψη του φορτηγού οχηματαγωγού πλοίου «med star» σημαίας Κύπρου, στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά υπό αδιευκρίνιστη αιτία σε μία από τις κύριες μηχανές, προχωρούν οι επιβαίνοντές του, δύο ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Ρόδου.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, 20 από τα συνολικά 32 άτομα επιβιβάστηκαν σε σωστική λέμβο και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Ρόδου, ενώ τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος έμειναν στο πλοίο πραγματοποιώντας προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Πληροφορίες

αναφέρουν ότι η φωτιά βρίσκεται υπό καλύτερο έλεγχο. Την παρούσα στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχει φλόγα στο μηχανοστάσιο, παρά μονάχα αρκετός καπνός, ενώ το σύστημα πυρόσβεσης του πλοίου φαίνεται να έχει λειτουργήσει.

Στο σημείο όπου βρίσκεται το φλεγόμενο πλοίο έσπευσαν τρία πλωτά σκάφη του λιμενικού, τέσσερα παραπλέοντα πλοία και ελικόπτερο super puma της πολεμικής αεροπορίας.

Στο ενιαίο συντονιστικό κέντρο έρευνας και διάσωσης, από την πρώτη στιγμή του συμβάντος βρίσκεται ο Α’ υπαρχηγός του λιμενικού σώματος, αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης και ανώτερα στελέχη του σώματος.

Για το συμβάν ενημερώνεται διαρκώς ο αρχηγός του λιμενικού σώματος, Σταμάτιος Ράπτης και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα