Φοιτητές ιατρικής σε νοσοκομεία της Κρήτης

07:42 21/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Περιφερειακές υγειονομικές μονάδες υγείας της Κρήτης, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη λειτουργία τους και να συμμετέχουν σ’ αυτήν υπό την επίβλεψη των διευθυντών τους, επισκέπτονται φοιτητές ιατρικών σχολών της χώρας που μετέχουν στο πρόγραμμα «Ιατρική Απόβαση 2016» το οποίο έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Υγειονομικής Περιφέρειας του νησιού.

Οι επισκέψεις των φοιτητών θα πραγματοποιούνται ανά ζεύγη στην μονάδα που έχουν ορισθεί και η επίσκεψη τους θα έχει διάρκεια δέκα ημερών.
Το πρόγραμμα

«Ιατρική Απόβαση» διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι από το 1997 και είναι εθελοντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Μετέχουν φοιτητές ελληνικών Ιατρικών Σχολών, οι οποίοι έχουν αποφοιτήσει τουλάχιστον από ένα κλινικό έτος (4ο, 5ο ή 6ο).
Οι εκπαιδευτικοί στόχοι του προγράμματος είναι, η εκπαίδευση των φοιτητών Ιατρικής σε πραγματικές συνθήκες αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών, η προετοιμασία των φοιτητών για τις προκλήσεις της Υπηρεσίας Υπαίθρου και η επαφή των φοιτητών με την άσκηση της Γενικής Ιατρικής.
Οι φοιτητές δεν αναλαμβάνουν διαγνωστικές ή θεραπευτικές πρωτοβουλίες, δεν προβαίνουν σε ιατρικές πράξεις (όπως κλινικές πράξεις, αντικειμενική εξέταση κλπ) και κάθε στιγμή βρίσκονται υπό την εποπτεία κάποιου ιατρού.

Keywords
Τυχαία Θέματα