Ερντογάν στο Al Jazeera: Έμαθα για το πραξικόπημα από τον γαμπρό μου

23:19 20/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν μιλώντας στο δίκτυο Al Jazeera είπε για την ημέρα του πραξικοπήματος:«Βρισκόμουν με την οικογένειά μου διακοπές στη Μαρμαρίδα όταν μας ήρθαν κάποιες ανησυχητικές πληροφορίες. Μέχρι νωρίς το μεσημέρι δεν υπήρχε κάτι το συγκεκριμένο καθώς οι πληροφορίες που λαμβάναμε τόσο από τις μυστικές υπηρεσίες όσο και από τις δυνάμεις ασφαλείας ήταν σποραδικές και αποσπασματικές.

Αποφάσισα να δώσω συνέντευξη τύπου από το ξενοδοχείο στο οποίο διέμενα για να καθησυχάσω τον τουρκικό λαό. Έμαθα ότι έχει συμβεί πραξικόπημα από επικοινωνία που είχα με τον γαμπρό μου. Περισσότερο από το 52% του τουρκικού λαού βγήκε στους δρόμους και μετέτρεψε το χάος σε δημοκρατία». Ο κ. Ερντογάν είπε ότι τώρα «έχουμε τον απόλυτο έλεγχο της χώρας αλλά είναι πιθανό να μην έχουν τελειώσει τα σχέδια κάποιων».

Στη συνέντευξη του αναφέρθηκε και στο περιστατικό με το ρωσικό Σουχόι που είχε καταρριφθεί στην Τουρκία, και είχε προκαλέσει μεγάλη ένταση στις σχέσεις Μοσχας- Αγκυρας, λέγοντας ότι ενδεχομένως οι τούρκοι πιλότοι που το κατέρριψαν να είχαν σχέση με το κίνημα του ιμάμη Γκιουλέν.
Για τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης στην Τουρκία ο κ.

Keywords
Τυχαία Θέματα