Φ. Γεννηματά: Ο άνθρωπος που θα καταργούσε τα μνημόνια φέρνει ταπεινωτική συμφωνία (video)

18:27 22/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Ο λαϊκισμός, η δημαγωγία και τα ψέμματα οδήγησαν την χώρα σε ταπεινωτική εποπτεία. Τα σπίτια των ελλήνων στα κοράκια της αγοράς. Είναι συμφωνία με όρους συνθηκολόγησης ηττημένου η συμφωνία που φέρνει στην Βουλή ο άνθρωπος που θα καταργούσε τα μηνμόνια με έναν νόμο».

Αυτά είπε απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, προσθέτοντας ότι η συμφωνία υπονομεύει και παρακάμπτει την Βουλή.

«Ο άνθρωπος που θα χόρευε τις αγορές, στήνει χορό πληστειριασμών, διαλύει την μεσαία τάξη και οδηγεί την χώρα σε ταπείνωση», πρόσθεσε.

Η Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της είπε μεταξύ άλλων:

Το πολυνομοσχέδιο αποτυπώνει το αποκρουστικό πρόσωπο των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης που φόρτωσε την χώρα με τα επαχθέστερα μηνμόνια. Κόστισε στην χώρα 12,5 δισ. και εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση οτι μέσω του «κόφτη» προβλέπονται άμεσες παρεμβάσεις που θα επιβάλλοονται από έξω και θα περιλαμβάνουν μισθούς και συντάξεις, ενώ για την Γενική Γραμματεία Δημόσιων Εσόδων, ο υπουργός θα έχει ρόλο παρατηρητή. Παραδίδεται το σύνολο της δημόσιας περιουσίας στον πλήρη έλεγχο των δανειστών.

Η κυβέρνηση αποδέχθηκε οτι τα έσοδα των αποκρατικοποιήσεων δεν θα πηγαίνουν στην κοινωνική μέριμνα αλλά στο χρέος και στο πως θα γίνουν ελκυστικότερες οι δημόσιες επιχειρήσεις για να πωληθούν. Γυρίζουμε 120 χρόνια πισω στην εποχή του Διεθνούς οικονομικού ελέγχου και τις εποχές των μεγάλων κινητοποιήσεων ενάντια στο ξεπούλημα των δημόσιων συγκοινωνιών. Ζήτησε να πάρει πίσω η κυβέρνηση την διάταξη για τις αστικές συγκοινωνίες και δεσμεύτηκε οτι το ΠΑΣΟΚ θα δώσει μάχη για αυτό

Για το υπερταμείο: Ηταν πάντα στόχος των δανειστών, αλλά το ΠΑΣΟΚ είχε αντιδράσει. Είχε ψηφίσει τροπολογία με την οποία η Βουλή είχε γνώση για οποιαδήποτε αποκρατικοποίηση, η οποία πρέπει να συνδέεται με διαφάνεια από τον έλεγχο της Βουλής

Για τα κόκκινα δάνεια: Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ αντιμετώπισαν τα κόκκινα δάνεια και προστάτευαν την πρώτη κατοικία, ενώ τώρα η προστασία υποχωρεί. Τα σπίτια δεν θα δοθούν σε τραπεζίτες, αλλά στα κάθε είδους funds.

Οι αυξήσεις φόρων δεν είναι μόνο για αυτούς που πίνουν και καπνίζουν, αλλά για όλους. Ο ΕΝΦΙΑ δεν καταργήθηκε αλλά αυξάνεται εις βάρος πολιτών και επιχειρήσεων. Πλήττει όλους τους ιδιοκτήτες, μεταξύ των οποίων και οι αγρότες.

Η φορολογία στο κρασί αποτελεί την χαριστική βολή σε έναν τομέα που δείχνει εξωστρέφεια και καινοτομία. Δημιουργούνται νέες Γενικές Γραμματείες ενω δεν υλοποιείται η απόφαση του ΣΤΕ για τους ένστολους. Οι έμμεσοι φόροι πλήττουν τους πιό αδύναμους. Οι συνταξιούχοι χάνουν το ΕΚΑΣ, άνθρωποι που δεν είναι ούτε φοροφυγάδες ούτε πλούσιοι. Η διάταξη για το ΕΚΑΣ πρέπει να ακυρωθεί.

Χιλιάδες ακόμα έλληνες θα γίνουν οφειλέτες της Εφορίας. Αυταπάτη οτι η αξιολόγηση θα πυροδοτήσει την ανάπτυξη. Η ύφεση του 2016 είναι ήδη 1,3%. Οι φόροι απομακρύνονυ τις επενδύσεις. Δεν υπάρχει σχέδιο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Οι μεγάλες επενδύσεις υφίστανται διωγμό και δεν υπάρχει ρευσστότητα στην αγορά. Έξοδος στις αγορές με capital controls δεν γίνεται ενώ οι πόροι του πακέτου Γιούνκερ λιμνάζουν.

Για το χρέος: Δεν πιέστηκαν οι εταίροι να υλοποιήσουν την απόφαση του Eurogroup του 2012. Η κυβέρνηση θα πάρει πλέον ότι θέλει να δώσει η ΕΕ και το ΔΝΤ. Το ΠΑΣΟΚ θα βοηθήσει την χώρα για το χρέος και θα αξιοποιήσει τις επαφές της με τους Σοσιαλδημικράτες για να το πετύχει.

Η κυβέρνηση Τσίπρα απομονώνεται πολιτικά και κοινωνικά. Η λαϊκή κατακραυγή θα φουντώσει και θα πάρει την μορφή έκρηξης. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντικρίσει τους Έλληνες στα μάτια. Η κυβέρνση κατάφερε να μετατρέψει τις προσδοκίες και τις ελπίδες των Ελλήνων σε εφιάλτη.

Η κ. Γεννηματά μίλησε για «θέατρο του παραλόγου με πρωταγωνιστή την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, που θα τελειώσει σύντομα» και πρόσθεσε ότι αυτή η κακή παράσταση έχει ημερομηνία λήξης. Δεν κόβει εισιτήρια, σε λίγο δεν θα έχει καθόλου θεατές».

Η κ. Γεννηματά τόνισε την ανάγκη εθνικής γραμμής και κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης που να υπηρετεί τη χώρα και πρόσθεσε:

«Το ζήτημα είναι τα αδιέξοδα της κυβέρνησης να μην γίνουν αδιέξοδα για την χώρα».

Επιτέλους θα πρέπει να πάρουμε αποφάσεις για αυτό το τόπο με βάση το εθνικό συμφέρον και όχι με τα όνειρα του καθενός να γίνει πρωθυπουργός.

«Έχουμε αυτή τη θέση από το 2012 και επιμένουμε. Και αυτό έστω και τώρα ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ θα πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους. Αρκετές ευκαιρίες και πολύτιμος χρόνος χάθηκαν και τα περιθώρια στενεύουν».

«Εσείς γονατίσατε, δεν θα γονατίσει όμως η Ελλάδα», κατέληξε η κ. Γεννηματά.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

The post Φ. Γεννηματά: Ο άνθρωπος που θα καταργούσε τα μνημόνια φέρνει ταπεινωτική συμφωνία (video) appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα