Κ. Μητσοτάκης: Ψεύτης ή αυταπατώμενος ο Α. Τσίπρας είναι ο χειρότερος πρωθυπουργός (video)

17:22 22/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Είτε ψεύτης είτε αυταπατώμενος, ο κ. Τσίπρας δεν αξίζει να είναι πρωθυπουργός της χώρας είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην συζήτηση του Πολυνομοσχεδίου.

Κατηγόρησε τον Α. Τσίπρα ότι μίλησε για αυταπάτες, και αναρωτήθηκε τι είναι χειρότερο, ένας ψεύτης πρωθυπουργός ή ένας αυταπατώμενος που δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει γύρω

του.

«Ένας πολιτικός που την άγνοιά του την εμφάνισε ως μαγκιά, πατώντας σε θεωρίες και λαϊκισμό. Οι έλληνες έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις από τον πρωθυπουργό τους. Υπήρξε συνειδητή μεθοδική, πολυετής, κυνική και αδίστακτη πολιτική απάτη. Θα κουβαλάτε για πάντα αυτό το ιστορικό στίγμα», είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε, επίσης:

Η διάλυση της αυταπάτης της κυβέρνηση δεν συνοδεύεται από σεμνότητα και αυτογνωσία ή αυτοκριτική. Αντίθετα επενδύει σε επιθετικότητα η κυβέρνηση και συνεχίζει την ακραία πολωτική δημαγωγία και παραποιεί την πραγματικότητα. Ετσι ρίχνει νερό στον μύλο του πολιτικού κυνισμού που καταλήγει σε διαφθορά, διαπλοκή και σκάνδαλα.

Το κόστος της «πρώτης φοράς αριστερά» δεν είναι μόνο οικονομικό, η Ελλάδα είναι μια χώρα σε καραντίνα, βιώνει πρωτοφανή υποβάθμιση. Αυτό το έλλειμμα εμπιστοσύνης αποτυπώνεται στα μέτρα του 4ου μνημονίου που θα ψηφίσει η κυβέρνηση.

Τα ψέμματα έχουν κόστος που θα το καταβάλλουν όλοι οι έλληνες πολίτες. Η οικονομία θα χάσει 21 δισ. ευρώ από την επιστροφή στην ύφεση, 5.000 ευρώ για κάθε νοικοκυριό.

Η καθήλωση στην ύφεση, 1,2% το πρώτο τριμήνο, οδηγεί ξανά στον φαύλο κύκλο των επιλπέον μέτρων που είναι υφεσιακά, θα χάσουμε τον στόχο και η κυβέρνηση θα πάρει επιπλέον μέτρα. Τα σημερινά μέτρα αποτυπώνουν την άγνοιά σας για το πως δουλεύει η οικονομία. Θα οδηγήσουν πολλούς στην παραοικονομία και θα μειωθούν τα προσδοκώμενα έσοδα. Στερείται η χώρα από την δυνατότητα να ανακάμψει και να αναπτυχθεί.

Η κυβέρνηση τσακίζει την μεσαία τάξη, οι έλληνες θα πληρώνουν ΕΝΦΙΑ για κενά και αναξιοποίητα ακίνητα. Σκοπός η πληβειοποίηση της μεσαίας τάξης. Η κυβέρνηση επενδύει σε έναν ακύρηχτο ταξικό πόλεμο, κανείς έλληνας δεν θα μείνει ανεπηρέαστος από τον τυφώνα των έμμεσων φόρων που είναι πιό άδικοι διότι στερούν εισόδημα από αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

Για τα ειδικά μισθολόγια κατηγόρησε την κυβέρνηση για θράσος, διότι -όπως είπε- κατέθεσε τροπολογία της τελεταίας στιγμής που στην ουσία κοροϊδεύει τους ένστολους, γιατί είναι υποθετική.

Για το υπερταμείο: Καμία χώρα δεν βρέθηκε σε τόσο χαμηλό επίπεδο αναξιοπιστίας, ώστε οι δανειστές της να καταφεύγουν σε μια τόσο εξευτελιστική απαίτηση. Οι δανειστές έχουν καταλάβει ότι είστε αναξιόπιστος και θα κάνετε τα πάντα, γι αυτό σας εξευτελίζουν. Η προσωπική σας αναξιοπιστία κ. Τσίπρα δεσμεύει τις επόμενες γενιές. Πληρώνουμε πολύ ακριβά τα ψέμματα και τις αυταπάτες.

Αναρωτήθηκε γιατί το υπερταμείο θα λειτουργεί ως το 2115 και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παλινωδεί και υπονομεύει τις ιδιωτικοποιήσεις, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει σαφή θέση για αυτές. Δήλωσε πως οι δανειστές επιμένουν για το υπερταμείο γιατί δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση.

Δεσμεύττηκε οτι η ΝΔ θα ανακτήσει την χαμένη εθνική αξιοπρέπεια, γιατί πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις και τον περιορισμό του ρόλου του κράτους, γι αυτό και στήριξε στο παρελθόν σωστές μεταρρυθμίσεις. Υπενθύμισε μεταρυθμίσεις που ψήφισε η ΝΔ και τώρα νομοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Προέβλεψε ότι οι φόροι θα οδηγήσουν σε λίγότερες επενδύσεις, ιδίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ η κλειστή Παιδεία θα οδξγήσει στον απόλυτο εξισωτισμό προς τα κάτω.

Κατηγόρησε τον Α. Τσίπρα ότι οδηγεί με την πολιτική του την Ελλάδα να γίνει σαν την Βενεζουέλα, μια χώρα που έχει καταστραφεί όπως είπε από τον φίλο του Α. Τσίπρα, Νικολάς Μαδούρο.

«Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να μείνετε στην εξουσία, αδιαφορώντας για το κόστος. Η κυβέρνηση πρέπει να φύγει γι αυτό το αίτημά μας για εκλογές παραμένει επίκαιρο», τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης.

Αποδόμησε την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης για το χρέος λέγοντας: ««Το χρέος δεν είναι το θεμελιώδες πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας. Το πρόβλημα είναι το έλλειμμα μεταρρυθμίσεων, το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας, το έλλειμμα επενδύσεων και η επίμονη ανεργία. Με άλλα λόγια ο παρανομαστής, το Α.Ε.Π., είναι πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα από τον αριθμητή, το χρέος. Εσείς όμως κάνατε το κούρεμα του χρέους σημαία σας. Αυταπατηθήκατε για άλλη μια φορά θεωρώντας ότι στις 24 Μαΐου θα λάβετε ως αντίδωρο για τα πρωτοφανή δημοσιονομικά μέτρα που σήμερα εισηγείστε έναν οδικό χάρτη διευθέτησης του χρέους. Η αυταπάτη σας δεν διήρκεσε πολύ ετούτη τη φορά. Τώρα γνωρίζετε πως οι πιστωτές μας δεν συζητούν το ενδεχόμενο κουρέματος και δεν πρόκειται να συζητήσουν ουσιαστική παρέμβαση στο ελληνικό χρέος πριν τη λήξη του προγράμματος, δηλαδή μετά το 2018».

Η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα οικοδομήσει μια πλατιά πλειοψηφία των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων του τόπου. Αυτό το μέτωπο που είναι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, θα εκφραστεί από την Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Μητσοτάκης προέταξε μία «συμφωνία αλήθειας με την κοινωνία και την Ευρώπη για έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια». Παρουσίασε τους βασικούς άξονες της πολιτικής του για την επόμενη ημέρα. Υποστήριξε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5% μακροπρόθεσμα δεν είναι εφικτό. Σημείωσε ότι θα επιδιώξει μία νέα συμφωνία με τους εταίρους για πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 2% με παράλληλη επίτευξη ποσοστού ανάπτυξης στο 4% με θετικές επιπτώσεις.

Καταλήγοντας ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως ο συσχετισμός των δυνάμεων έχει ήδη αλλάξει: «κάθε μέρα που περνά ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας ενώνονται στην πλατιά μεταρρυθμιστική συμμαχία. Οι μύθοι γκρεμίζονται. Οι αυταπάτες διαλύονται. Το εκκρεμές της ιστορίας έφυγε από το ακραίο σημείο του ψεύδους και του λαϊκισμού. Και επιστρέφει στην κανονικότητα. Επιστρέφει στην αλήθεια. Αυτό στερείτε κ. Τσίπρα από την Ελλάδα. Τη δυνατότητα να ζήσει με βάση τις πραγματικές δυνατότητές της. Και αυτό θα φέρουμε».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ – ΑΠΕ

The post Κ. Μητσοτάκης: Ψεύτης ή αυταπατώμενος ο Α. Τσίπρας είναι ο χειρότερος πρωθυπουργός (video) appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα