Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα διαρρηκτών στην Αττική

15:38 4/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Εκατόν πενήντα πέντε άτομα εμπλέκονται στο μεγαλύτερο κύκλωμα διαρρηκτών που εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής. Ήδη έχουν συλληφθεί 25 Γεωργιανοί, τέσσερις Αλβανοί και ένας Βούλγαρος, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλα 125 μέλη.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, κατά περίπτωση για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές και ληστείες, καθώς και για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Το

εντυπωσιακό στην υπόθεση είναι ότι δεν υπήρχε ηγετικό μέλος και τα μέλη του κυκλώματος ήταν χωρισμένα σε μικρότερες ομάδες, δημιουργώντας ένα εκτεταμένο δίκτυο διαρρηκτών που συνεργάζονταν με διάφορα ενεχυροδανειστήρια και κλεπταποδόχους για την πώληση των κλοπιμαίων. Παράλληλα συνεργαζόταν με εταιρείες ταχυμεταφορών για την αποστολή των κερδών από την πώληση τους, στη Γεωργία.

Ως ορμητήριο τους χρησιμοποιούσαν την πλατεία Βικτωρίας και από το 2010 είχαν «ρημάξει» διάφορες περιοχές της Αττικής. Η λεία τους ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 137 κλοπές σε οικίες και τέσσερις ένοπλες ληστείες, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες ακόμα υποθέσεις που εκκρεμούν.

Στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, , θα αναρτηθούν φωτογραφίες από τα κλοπιμαία, ώστε οι πολίτες που θα αναγνωρίσουν κάποια από αυτά να προσέλθουν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, κατά τις ώρες 09.00-17.

Keywords
Τυχαία Θέματα